donderdag 1 januari 2015

een nieuw begin.....

Herinneren jullie je dit nog? Ik maakte dit tasje op 30 december 2012 naar voorbeeld uit het boekje wat er naast ligt. Het lag in de bedoeling om gedurende het jaar 2013 van alles op handwerkgebied in dit zakje te stoppen als mooi afgekaderde herinnering aan het jaar wat op dat moment nog ongebruikt voor me lag. In dat jaar verzamelde ik toegangsbewijzen van handwerkbeurzen in binnen- en buitenland, treinkaartjes naar een textielbestemming, kleine presentjes van handwerkvriendinnen en zo meer, die allemaal een plekje vonden in mijn 2013 zakje. Op dezelfde dag precies een jaar later begon ik aan het zakje voor 2014 en ook daar mocht ik in het afgelopen jaar veel mooie herinneringen in stoppen. Inmiddels mag ik na drie jaar wel spreken van een beginnende traditie. Afgelopen dinsdagavond begon ik aan mijn derde 'jaar-zakje' en was er voor het eerst sprake van "Een Thema". In het afgelopen textieljaar stonden de handwerken van Marken nogal prominent vooraan in mijn linnen- en garenleven. Het jaar begon met de tweede helft van de e-cursus 'De handwerken van het eiland Marken' waar ook ik een klein steentje aan heb bij mogen dragen. De cursus werd afgesloten met een prachtige dag op Marken die door de cursisten erg goed bezocht en ook heel erg gewaardeerd werd. Daarna was het 'doorstomen' met de voorbereidingen voor de tweede e-cursus "doorborduren op Marken" die op dit moment precies halverwege is. Niet zo vreemd om van het jaarzakje voor 2015 een borduurwerkje in de geest van Marken te maken. Het was wat meer werk dan de voorgaande jaren, kruissteekjes op een oud en veelgebruikt stukje tafelkleed met 20 draadjes per cm gaat nu eenmaal niet snel, maar het zakje is uiteindelijk tussen de oliebollenbakkerij en de feestelijke oudejaarsavond toch afgekomen. De binnenkant kreeg een ruitje, het geborduurde vrouwtje een "gnappe bauw" en de verdere versiering kwam uit mijn bedeltjesdoos die ik bij ieder beursbezoek natuurlijk aanvul met wat nieuwe schatten. De champagnekurk waarmee wij het nieuwe jaar hebben ingeluid mag - ook alweer 'traditie' - als eerste in mijn zakje. Ik hoop dat ik ook in het nieuwe jaar weer veel dingetjes mag toevoegen! Ik wens jullie allen een heel mooi, gezond, fijn en memorabel 2015!

13 opmerkingen:

Renée zei

Wat een leuk idee. Het zakje van 2015 ziet er mooi uit!

Ineke zei

Wat een leuke tasjes!
Gelukkig en creatief 2015

kaneeltje zei

Leuk zeg ! Dat je met deze tradtie voortborduurt op ' Marken' ! Voor jou de beste wensen voor 2015 en dat er weer veel leuke dingen in je tasje gestopt mogen worden !

betty prins zei

Wat een mooie jaar-mandjes!
Ook voor jou en je geliefden de allerbeste wensen!

Truus zei

Voor jou een voorspoedig,gezond,liefdvol en creatief jaar Marcella!
Ook dit is weer een leuk tasje geworden en daar komen vele mooie herinneringen in.
groetjes,Truus uit Drenthe

Anny zei

Voor jou en de jouwen een gezond en creatief 2015. Mooie traditie!

Gerard zei

Je kunt altijd een traditie starten, zonder dat dat de bedoeling was. Je tasjes zijn erg leuk en heel origineel. Je "Marker" tasje is heel mooi! Succesmet het vullen!

Phebe and Jane zei

Ik wens je het allerbeste voor het nieuwe jaar. Het tasje is zo'n leuk idee (net als de slinger voor je kleindochtertje :) )
Groetjes,
Marian

Guusje, zei

Wat een leuk idee om een jaar in een tasje te stoppen. Erg leuk om na te kezen en herinneringen aan op te halen. ik wens jullie ook een geweldi jaar toe met veel gezondheid. En wie weet intmoeten wij elkaar dit jaar op Marken.

Evelyne zei

Wat een goed en leuk idee de tasjes met de herinnering van dat jaar!
Ik hoop dat er allemaal mooie herinneringen in komen en verder een portie tijd, gezondheid en creativiteit.

Mooi 2015 en groetjes, Evelyne

Carin Wijnand zei

Wat een leuke traditie is er geboren.
Een Goed 2015 toegewenst, met veel mooie ontmoetingen die in het tasje passen. gr. Carin

marijna zei

Erg leuk idee die tasjes. Mooi geborduurd ook!

Chris zei

Wat een ontzettend leuk idee Marcella! En mooi uitgevoerd natuurlijk.