Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zaterdag 2 augustus 2014

aankoopjes

Geen vakantie zonder aankopen en geen vakantie in Frankrijk zonder brocantes. Ik werd op mijn wenkjes bediend: twee dagen na aankomst was er in ons eigen dorp (stadje?)een brocante aangekondigd. Toegegeven, hij was nogal verstopt, maar na flink zoeken en de weg vragen, wisten we het uiteindelijk te vinden. Het viel beslist niet tegen, het was een echte brocante met mooie spulletjes die oud waren en...van je gading of niet, erg leuk om naar te kijken. Kraam vier verkocht onder andere een aantal kommetjes uit Sarregemines. Nu verzamel ik allerlei moderne kommetjes in de kleur rood en tot mijn verrassing was er ook een rood kommetje bij. Laat de prijs nu ook nog heel erg meezitten :) Een paar jaar geleden kwam het boek uit met kruissteekpatroontjes van het aardewerk uit Sarregemines. Er zit een hele geschiedenis achter, die leuk is om te lezen en van de vele mooie bloemmotieven zijn mooie patroontjes gemaakt. Tot nu toe had ik nog niets uit het boek gemaakt, maar daar moet nu maar eens verandering in komen, nu ik een echte Bol de Digoin bezit. Verdere aankoopjes leverde deze kleine, maar aardige brocante niet op. Een dag later reden we bij toeval langs een andere brocante, een paar dorpen verder. Nieuwsgierig als we waren zijn we uitgestapt en ook daar lag wel het een en ander aan mooie spulletjes. Ik kocht wat knopen en wat garen; doosjes met zwarte en witte koordzijde en ook een kleine hoeveelheid DMC tapisseriekatoen. Later die week volgde nog een brocante en daags na het festival nog een. Op die laatste kocht ik een klein merklapje en een piepklein naaldenkokertje. De dame die dit verkocht had zo bij elkaar aardig wat handwerkspulletjes. Even verderop vroeg een mevrouw wat ik precies zocht. "Handwerkgereedschap" zei ik, zonder enige hoop dat ze daar iets van zou hebben. Ze bleek een vitrine vol te hebben met mooie schaartjes, vingerhoedjes en van alles en nog wat. Mijn oog viel op het kleine doosje met zilveren sluiting. Het is precies groot genoeg voor wat spelden of naalden. Brocante twee leverde voor een prikje een mooie gave wolwinder op. Die had ik nog niet in de verzameling. De plaatselijke boekhandel verraste me nog met een tijdschrift: en een schitterend boek met tekeningen van de dracht uit de Savoie... Om lang van te genieten, dit kleurrijke boek.

13 opmerkingen:

Balsemien zei

Wat een geweldige aankopen Marcella, de moeite waard om te zoeken en de weg te vragen. Ook de boeken zijn erg leuk! Wist niet dat er een boek met kruissteekjes van het serviesgoed bestaat. Heb daar zelf ook een aantal kopjes van...
Veel plezier met het borduren...

Jeanny zei

Wat een schatten allemaal !!!

Martine zei

Dan heb je een dubbel geslaagde vakantie als je van die mooie dingetjes mee naar huis kan nemen.
Ben dol op zulke markten.

Truus zei

Dit zijn leuke vakantie souvenirs waar je veel plezier van hebt.
Ben benieuwd wanneer we het eerste borduurwerkje zien van het servies.
gezellige zondag
groetjes,Truus uit Drenthe

marijna zei

Leuke aankopen gedaan! Heerlijk om zo rond te struinen op je vakantie.

Evelyne zei

Wat een mooie aankopen Marcella. Je moet zo nu en dan echt een beetje geluk hebben op brocantes.
Je bol is mooi en voor een leuke prijs is helemaal prachtig. Meestal zijn ze nogal aan de prijs.
Geniet van je vondsten.
Fijne zondag,
Evelyne

Gerard zei

Fantastisch al die aankopen. Dat is echt 3 x genieten! Eerst het vinden en kopen, dan thuis, als je de foto's laat zien en straks als je het een en ander gaat gebruiken. Heerlijk! Wat is Frankrijk toch leuk!

Anny zei

Oei, dat boek heb ik ook. Nou nog het bijpassend servies! Groetjes. Anny.

Monica zei

Wat zul jij genoten hebben van al die leuke 'hebbedingetjes' die je op de Franse brocantes bent tegengekomen. Leuk hè, ik kan er ook altijd met volle teugen van genieten

Petra Tiehuis zei

Marcella wat bof je met deze mooie brocante vondsten.

Willy zei

Met deze mooie aanwinsten kun je nog heerlijk nagenieten van jullie vakantie.

Marijke zei

Vind het aardewerk prachtig heb het zelfde boek en het zelfde borduurwerk schiet maar niet op...
DUS KIJK HEEL GRAAG NAAR DIE VAN JOU!
groetjes van Marijke
www.borduurcrea.blogspot.nl

miekequilt zei

Dat boek is zeker mooi. Ik heb het ook en zelfs al uit geborduurd.
Kom je eens bij me kijken? Op mijn blog onder het label:servies lees je er meer over.

Via via op je blog gekomen en staat nu bij mijn favorieten.