Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

vrijdag 7 februari 2014

op Faceboek

Zelf ben ik al een tijdje te vinden op facebook, gewoon onder mijn eigen naam en dus niet via Nuttig en Fraai. Een aantal van jullie heeft me daar ook al gevonden en is inmiddels 'vriendjes' geworden. Deze week is ook Needlesatwork 'op' facebook gegaan. Er zijn inmiddels al een heleboel handwerksters die via het bekende Huswif of de e-cursus Marken kennis hebben gemaakt met deze manier van workshops volgen. Net zoals destijds met het Huswif gaat ook de Marken groep een gezellig dagje beleven. Komend voorjaar gaan we een dagje 'op locatie': naar Marken uiteraard en in dit blogje vertel ik daar meer over. Nu is Needlesatwork ook te vinden op facebook en sinds twee dagen kun je daar vrienden worden of de pagina 'liken'. Ik hoop dat we elkaar ook daar zullen 'ontmoeten'. Het blijft leuk dat Marker gebeuren. Toen we vorige week op Marken waren om e.e.a. voor te bespreken voor het dagje uit zag ik dit notitieblokje in een souvenirwinkel. Op de voorzijde prijkt een prachtige oude ansicht met afbeelding van een jonge vrouw uit Marken. Op de achterzijde van het boekje is de achterkant van diezelfde kaart afgebeeld. Hij zou in de collectie van Berthi niet misstaan. Ik kocht ook een stapeltje nieuwe kaarten, bedoeld voor een projectje uit de e-cursus. Delen van de kaarten vind je binnenkort vast wel hier op nuttig en fraai terug als mijn projectje af is. Ter viering van de 'Facebook-gang' van Needlesatwork was er voor de Marken-cursisten een leuk cadeautje: alweer een uniek en handig hebbedingetje om zelf te borduren, mijn mooie doosje wordt steeds voller ;)

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Het notitieboekje was op je vorig berichtje ook al te zien-grappig om de achterkant van de kaart als de achterkant van het notitieboekje te maken.
Denk dat ik weet wat je met de kaarten gaat doen.
Succes en goed weekend
groetjes,Truus uit Drenthe

Guusje, zei

Wat een mooie kaarten en wat een. Mooi notitiemapje. Ik ga proberen om naar de Markendag te komen lijkt me zo leuk en gezellig.

Basje zei

wat een vondsten weer, Ben benieuwd naar je projectje en zal het niet verklappen, de meetlatjes zijn heel leuk.

Johanna Zweden zei

Mooie aanwinst en wat een schitterend marken borduurwerk maak je

Fijn weekeinden groetjes Joke

Anoniem zei

Die leuke mevrouw op het boekje was me in je vorige blogje ook al opgevallen! Het is wel een bijzonder leuk project over Marken Anny.

Jeanny zei

Heeeeeel mooi project het Marker gebeuren.

betty prins zei

Wat heeft Marken toch een aantrekkingskracht voor veel mensen, zoveel moois aan textiel en borduurwerk.

Basje zei

het zwierige handschrift!! zo mooi die meneer had vast een hoog cijfer voor schoonschrift, Ik kreeg deze kerstperiode ook een kaart schreven in dit handschrift, super mooi. Basje