maandag 3 februari 2014

Marker uitstapjes

Ik ben lekker bezig geweest in de afgelopen twee weken. Bezig met de e-cursus Marken en ook zelf, met mijn eigen invulling van het project. In een fotoverhaaltje zal ik uitleggen wat ik zo al gedaan heb. Deze werkstukjes hadden jullie natuurlijk al gezien. Soms leg ik ze even op tafel om te kijken hoe mijn schatten groeien :) een beetje 'ijdelheid' op zijn tijd kan geen kwaad. Er kwam een handig 'dingetje' bij voor in het doosje. Het patroon komt zo van een vernaaid lint afgewandeld.ik maakte mooie platsteekrandjes en open zomen...zó leuk vind ik dat, om dat onder mijn handen te zien groeien. Ik 'utterde' voorzichtig mijn eerste utterwerkje en probeerde ook even uit hoe een gekleurd randje zou staan bij een volgend witwerkje in plat- en stersteek. Er was eerder een pakdoek gemaakt, een fraaie met een mooi rood zoompje net als op de halsdoekjes die op Marken met Pinksteren gedragen worden. En ik maakte er nog een, een pakdoek: deze keer in stopwerk. Dat wordt in het vervolg heel chique de handwerkjes op tafel toveren. Margreet en ik gingen een dagje 'op Marken'. In het voorjaar gaan we met handwerksters van de e-cursus een gezellig dagje daar doorbrengen en wij waren op een redelijk warme januari-dag daar om alles voor die dag voor te bereiden. Tot mijn vreugde vond ik in een winkeltje zo'n Pinkster-halsdoekje waar tot mijn enorme verbazing ook nog mijn initialen op bleken te staan. Je begrijpt dat ik de verleiding niet kon weerstaan om het doekje te kopen en dus mocht het mee naar huis. In de ban van de kleine kriebelige lettertjes, nauwelijks aftelbaar op mijn doekje, probeerde ik dat en passant ook even uit op mijn volgende projectje:. Inspiratie genoeg tijdens ons tripje...we mochten ook een heel oud trouwpak bekijken en op het hemd zag ik de prachtigste knoopjes. Hand gemaakt, natuurlijk. Helaas heb ik er geen fotootje van gemaakt maar eenmaal thuis ging ik toch even proberen of het lukt om zelf een mooi knoopje te maken...of het gelukt is zie je hieronder: Morgen een dagje met de handwerkvriendinnen en mijn Marker werkstukjes gaan natuurlijk mee... straks maar eens een flinke tas gaan inpakken

24 opmerkingen:

yvonnep zei

Prachtig! Wat een leuk fotoverhaal.

marian'ne m zei

S-C-H-I-T-T-E-R-E-N-D, heerlijk toch die fraaie handwerken. Weer keurig gemaakt, knap hoor.

Ben ook into Marken sinds Breda en heb mij laten verleiden tot de e-curses

Ook nog een wens van mij om Marken te bezoeken.

((zwaaii))... MM

Amarins zei

Wat schitterend, prachtig.
Groeten, Amarins

Anoniem zei

Heerlijk Kijkverhaal Marcella! En Mooi (zucht).
Ik kijk uit naar het dagje uit,
Groetjes,
Anneke SK

Annelies zei

Wat heb je mooie dingen gemaakt ! Dank voor al je foto's.

Martine zei

Wat een moois allemaal.

Anoniem zei

Wat mooi-zover ben ik nog niet helaas,maar steeds een stukje verder.
Weet niet wat ik verkeerd deed bij het aanmelden voor de Yahoogroep,maar kan wel de reacties lezen en meer niet-de kinderen mar eens vragen.
Een enig idee naar Marken,maar ben bang dat het te ver is,en als ik dan lees wat jullie uitgedacht hebben....zuuuucht.(lol)
Fezellige dag morgen!
groetjes,Truus uit Drenthe

Anoniem zei

Wat mooi, Marcella! En wat een vondst dat halsdoekje met je initialen. Anny.

AnitaS zei

Wat een mooie werkstukken heb je al gemaakt. En wat jammer dat ik juist die dag niet nar Marken kan, Snik.

Anoniem zei

Wat een prachtige dingen laat je ons zien, echt helemaal prachtig :))) Ik zou graag eens naar Marken gaan, wie weet komt dat er binnenkort eens van. Dank je wel voor het laten zien van al dat moois!!

Tony zei

Hallo Marcella.Het is allemaal even mooi. Ik ben gek op alles uit Marken. Ik ga 4 april ook zeker naar Marken.Groetjes Tony

Unknown zei

Dat linker knoopje vind ik helemaal te gek! Beeldschoon!

Evelyne zei

Wat een prachtige dingen laat je zien.
Mooi gemaakt, leuk inderdaad om het werk onder je handen te zien groeien.
De letters en de knoopjes zijn geweldig!

Lieve groetjes, Evelyne

kaneeltje zei

Wat is dat mooi die rode brede zoom en wat een geluk dat je een halsdoekje vond met jouw initialen ! Verheug me nu al op 4 april ! Eerst nog even hard werken om mijn lap wat meer aanzien te geven....

Annelein zei

Wat laat je een mooie dingen zien... En wat een kostbare vondst.

Monica zei

Om stil van te worden, al die prachtige handwerken die jij zo even boorbij laat komen, en wat leuk een doekje met jouw eigen initialen te vinden.

Lida zei

Zit weer met bewondering jouw creaties te bekijken en val meteen voor de knopen, die vind ik gaaf! Moet er nog vier maken voor op mijn quilt, dus zal de inspiratie zeker gebruiken!
Je schatten zijn zo mooi, daar mag je best een beetje ijdel en blij mee zijn! Groetjes
Lida

betty prins zei

Ach Marcella, wat een moois.....alles is prachtig, zeker ook de knoopjes..wat is Marken toch leuk om te bezoeken, als ik dit lees, wil ik gelijk ook weer die kant op...(even tussen neus en lippen....mijn Oudgoed is bijna af..)

Gerard zei

Allemaal PRACHTIG! Heerlijk om dat allemaal te zien!
Bedankt voor het showen!

Basje zei

dit was een complete show and tell/ Handwerken eersteklas, en je halsdoekje Gouden vondst, Dagje marken wordt vast een succes, Basjen

Marjan zei

Wat heerlijk om naar te kijken allemaal!

Willy zei

Allemaal zo prachtig Marcella!
En een supervondst, dat Pinkster halsdoekje, erg mooi!

Phebe and Jane zei

Prachtig allemaal. Ik kom ook naar Marken op 4 april. Ik heb er zo'n zin in!
Groetjes,
Marian

Unknown zei

Hallo Marcella

Wat een mooie dingen laat je ons weer zien, hoe kan je het vinden een halsdoekje met jouw initialen erop daar kan je alleen maar van dromen.

warme groet Petra