zondag 16 februari 2014

Feestjes

Vanmiddag vierde Sophie haar zesde verjaardag. Ze was eerder deze week jarig en vanmiddag kwam De Visite. Natuurlijk bracht oma een vlaggetje mee dat met veel goedkeurig in ontvangst genomen werd. My little pony had haar mama mij ingefluisterd. Ze had er een taart van en zelfs haar sokken hadden plaatjes met het zo geliefde paardje. Een schot in de roos dus, mijn cadeautje en het mocht direct aan de slinger bij de andere vlaggetjes gehangen worden. Het wordt al een hele collectie, de 'jaarvlaggetjes'. Hier zie je de vlaggetjes van de eerdere jaren nog eens terug. Wat ook met groot enthousiasme ontvangen werd, was het koffertje met naai- en breispulletjes wat ik voor haar maakte, gelukkig maar :) Een ander feestje is het Marker borduurwerk waar ik inmiddels aardig bekend mee raak. De laatste nieuwtjes zijn het op facebook verschijnen van Needlesatwork en de komst van les vijf later in de week. Deze les mogen we ons in het sneewerk verdiepen. Ik ben op dit moment bezig met de bekleding van de binnenkant van het blauwe doosje en daar ga ik mijn eerste 'proefje' sneewerk dan ook op maken. Eerder vermaakte ik me met deze onderdeeltjes van de e-cursus. In een eerder logje zagen jullie al wat fragmentjes van het tasje voor de garenhouder. Het is wel fijn als het witte garen zo schoon mogelijk blijft natuurlijk. Een tasje eromheen is dan erg handig. Omdat de cursus aanmoedigde om lekker veel 'zelf' te doen besloot ik alleen de maten aan te houden en verder mijn eigen gang te gaan in de keuze van technieken en patronen. Een kleurig randje op de klep, wat witwerk, een mooi levensboompje een stukje open zoom...ik borduurde er vrolijk op los. De achterkant kreeg een patroon uit het Deense Amager; geen vreemde keuze gezien de relatie die er al vroeg bestond tussen Marken en Amager. Tussen voor- en achterkant borduurde ik een 'utterwerkje'. Behalve het garenhoudertje voor het witte garen kan ook dit houten draadwindertje in het zakje bewaard worden. Op het labeltje borduurde ik de gebruikte kleuren voor dit project. Het oogje is gemaakt zoals de vetergaatjes van het rijglijf op Marken worden geborduurd. Zo blijf ik helemaal 'in stijl'. Daarna was de beurt aan een naaldenboekje met utterwerk. Het is echt een boekje, dit naaldenboekje met lijm en karton en ook daar wordt ik steeds handiger in. Ik besteedde een hele zondag aan het vlechtwerkje waarvan ik een mini-chatelaine maakte. Inmiddels heb ik al aardig wat te laten zien als we naar Marken gaan ;)

17 opmerkingen:

Annelies zei

Wat heb je weer prachtige dingen gemaakt. Dank voor de link naar de andere vlaggetjes. Toen ik las van een nieuw vlaggetje dacht ik meteen terug.

Phebe and Jane zei

Gefeliciteerd met je kleindochtertje! Ik vind het zo'n leuk idee om een jaarslinger te maken. Dat ga ik later (= over 10 jaar of zo) ook doen voor de kleinkinderen.
Leuk al je marker werkjes. Ik verheug me op 4 april.
Groetjes,
Marian

Jeanny zei

Allereerst gefeliciteerd met je kleindochter, 6 jaar alweer!
Geweldig leuke werkjes heb je gemaakt van het Marker borduurwerk!

Anoniem zei

Leuk idee toch de verjaardagsvlaggetjes.
En je borduurwerken zijn weer prachtig.
Heb ook al verschillende ideetjes wat ik ga maken binnenkort.Jammer dat Marken niet haalbaar is voor mij,maar ik lees jullie verslagen wel.
gezellige avond
groetjes,Truus uit Drenthe

Martine zei

Gefeliciteerd met je kleindochter. 6 jaar al weer .Dan bedenk ik ook dat ik al heel lang bij je kom lezen.
En wat heb je een mooie knoopjes op het tasje gemaakt. De rest is ook al zo prachtig.

GRANNY'S HOUSE zei

Gefeliciteerd met je kleindochter, alweer 6 jaar.
Wat laat je weer mooie borduurwerken zien, ik wou dat ik het zo mooi kon.

Groetjes
Ines

marian'ne m zei

PRACHTIG, zoals we van je gewend zijn !!;-)) Hoop het allemaal te bewonderen in Marken !

Proficiat met de kleine alweer GROTE meid !!

marcella zei

Ha Marian'ne, begrijp ik dat je naar Marken komt? SUPER!! dat vind ik echt heel erg leuk!

kaneeltje zei

O, wat heb je al een hoop gemaakt (kwijl,kwijl), schitterend !Ook ik kom naar Marken dus kan ik je werk in het echt bewonderen ! Mijn brede zomen zijn klaar (op lommertjes na) en ga nu verder met puzzelen hoe ik mijn lap indeel. Wat een leuk idee is het van die vlaggetjes, nog van harte gefeliciteerd met de 6 jarige !

Chris zei

Nog gefeliciteerd met je kleine grote meid! Dat wordt al wat!
Wat maak je toch allemaal leuke dingen Marcella!

Rennie zei

Gefeliciteerd en wat een prachtige kunstwerkjes heb je gemaakt. Ik geniet er van.

AnitaS zei

Gefeliciteerd met je kleindochter. Wat een prachtig borduurwerk heb je al. Een genot om naar te kijken.

Anny zei

Nog van harte gefeliciteerd! Alweer zes! En het lijkt wel gisteren dat we de gebortelap maakten bij Nel! Die van mij is trouwens nog niet helemaal af. (Schande!) En... je maakt een prachtige collectie Marken.

Guusje, zei

Wat laat je veel moois zien en wat heb je al veel af. Ik ben ook druk bezig met het borduren van alles. En natuurlijk ook gefeliciteerd met de verjaardag van je kleindochter. Ik hoop zo dat ik 4 april kan komen.

Angelique zei

Alsnog gefeliciteerd met Sophie.

En wat heb je al veel moois gemaakt! Ik kan niet wachten om het straks op Marken in het eggie te zien.

Groetjes,
Angelique

marijna zei

Wat gaan de jaren snel. Je kleindochter al weer 6 jaar geworden. Lief vlaggetje. en ik heb helemaal zitten genieten van al je prachtige borduurwerken! Heel, heel erg mooi!!!

lheurebleue zei

Een beetje laat maar alsnog gefeliciteerd met de verjaardag van Sophie. 6 jaar alweer!
Heerlijk al die mooie markerborduurdingetjes!