zaterdag 31 augustus 2013

De plannen voor het najaar, deel II

Ik had beloofd om ook mijn andere plan voor het komende najaar bekend te maken op Nuttig en fraai. Nu is 'het najaar' een wat te krappe omschrijving want dit handwerkproject gaat maar liefst zes maanden duren. Na het uiterst geslaagde Huswif project waar ik in de eerste maanden van het jaar mee bezig was komt Margreet Beemsterboer nu met een omvangrijk project met als onderwerp Marken. Jullie herinneren je vast de prachtige sampler nog wel waar ik in in 2011 druk mee bezig was. Het patroon van deze sampler komt nu gratis beschikbaar bij Needles@work. In verschillende afleveringen wordt er telkens een deel van het patroon vrijgegeven en iedereen die mee wil borduren kan dat 'gratis en voor niks' doen. Natuurlijk heb ik deze sampler al gemaakt maar daar heb ik natuurlijk iets op gevonden: ik maak gewoon iets anders met de patronen ;) Voor wie nog meer interesse heeft in de handwerken van het eiland Marken start er in zes maandelijkse afleveringen een geheel ander project; daarbij komen behalve een aantal nog niet eerder gepubliceerde authentieke vernaaide linten ook het witwerk, het sneewerk en het utterwerk aan bod. Tijdens deze uitgebreide cursus kun je kleine projectjes maken in de aangeboden technieken en je kunt ervoor kiezen om een Marker technieken sampler te maken. Wie veel tijd heeft kan natuurlijk ook voor beide opties kiezen ;) De cursus is verder mooi gedocumenteerd en bevat veel informatie over de geschiedenis van het eiland Marken. Met de cursus leer je dus niet alleen veel over het leven en de tradities op Marken maar je krijgt ook unieke patronen die nog niet eerder op papier werden gezet. De zes maandelijkse afleveringen worden via e-mail in een PDF-bestand verstuurd in de maanden september, november, december en in 2014 in januari, februari en maart, telkens halverwege de maand. De totale kosten voor deze zes afleveringen bedragen €15,- Ben je na dit verhaal inmiddels zo enthousiast geworden dat je ook wilt deelnemen aan de cursus Handwerken van het eiland Marken stuur dan een e-mail aan Margreet via Needles@work en geef je op. Als je de code Fraai vermeldt bij je inschrijving krijg je, als de inschrijving definitief is, een bijzonder leuk welkomstprojectje als extraatje. Ook hoor je zo snel mogelijk na inschrijving hoe je kunt deelnemen aan de internet supportgroep die speciaal voor dit project in het leven wordt geroepen. Ik heb me inmiddels al opgegeven voor de cursus....wie volgt?

21 opmerkingen:

betty prins zei

Wat zijn die vernaaide linten mooi, ik heb ook een boek met allerlei Marker borduurwerk, maar of deze daar in staan, dat betwijfel ik. Ik ga voor het gratis patroon, het lijkt mij zo leuk om die te maken

Guusje, zei

Wat leuk dat je ook meedoet ik heb me inmiddels ook opgegeven, ben erg benieuwd.

Jeanny zei

Het patroon van de vernaaide linten heb ik indertijd gekocht, maar het is er nog niet van gekomen om het te borduren.
De e-cursus lijkt me leuk, ik heb me inmiddels opgegeven.
Fijn weekend.

Anoniem zei

Dankjewel voor het doorgeven van deze cursus en patronen.
Ga zo kijken,want ik hou erg van alles wat met klederdrachten te maken heeft.
Had ook een boekje met vernaaide linten-uitgeleend en niet terug gekregen....
goed weekend
groetjes,Truus uit Drenthe

Marjan zei

Wat leuk!!! Ik heb me ook opgegeven. Ik verheug me er al op!

Anoniem zei

Dank je wel voor de tip. Ik heb me direct opgegeven voor de cursus. Het gratis patroon voor de vernaaide linten heb ik nog niet kunnen ontdekken. Dat komt zeker later op de site van Margreet Beemsterboer te staan. Het wordt een drukke winter. Plannen te over.
Groetjes,
Anneke Schoonenberg Kegel

Anoniem zei

Patroon gevonden!
Dag, dag,
Anneke Schoonenberg Kegel

GRANNY'S HOUSE zei

Lijkt mij heel leuk om te doen, ik sla de patronen op voor later.

Groetjes
Ines

Chris zei

Dat is weer een prachtig project Marcella. Een uitdaging voor jou om er je eigen draai aan te geven.

AnitaS zei

Wat een mooi project. Ikheb me ingeschreven.

Gerard zei

Nee, ik doe niet mee... In 1982 heb ik al -al zeg ik het zelf- een prachtige Markerlapgemaakt, waar ik nog steeds van kan genieten. En ik heb het huswif nog niet eens af... en dat moet toch wel even eerst, voor ik een nieuw project ga beginnen. Plannetjes genoeg en dus géén andere Markerlap of vernaaide linten.

marcella zei

Gezellig dat er al zoveel 'mede-Markers' zijn. Guusje, Jeanny, Marjan, Anita en Anneke, wij zien en lezen elkaar straks vast 'achter de schermen' van het Marker project. Ik kijk er naar uit!

De borduurvrouw zei

Bedankt voor de tip Marcella, ik heb me ook opgegeven. Weet nog niet of ik alle lessen gelijk ga maken maar de informatie is sowieso al bijzonder om te hebben. Groeten, Nienke

Anny zei

Wat een leuk idee. De lessen laat ik voor wat ze zijn. Maar de patronen van de vernaaide linten sla ik op. Wie weet ooit! Aan werk geen gebrek!

Renée zei

Leuk idee, ik heb me opgegeven, ik kijk uit naar de eerste aflevering!

Basje zei

ook ik ben gezwicht, Het maken zal niet zo veel opleveren, maar de info vind ik ook heel interessant Basje

Hermie zei

Lijkt me leuk om mee te doen, ik heb me ook ingeschreven.
Groetjes,
Hermie

marion zei

wow! wat een project, het lijkt me siuperleuk maar ook super veel werk...... wel heel mooi. Maar is het niet moeilijk?

marcella zei

Marion, de projectjes die bij de cursus horen zijn in ieder geval niet zo heel moeilijk om te maken en alles wordt stap voor stap uitgelegd. Je kunt je het zo moeilijk maken als je maar wilt en je hoeft natuurlijk niet alle onderdelen te maken en te beheersen. Zelfs zonder borduren denk ik dat het nog leuk is om mee te doen, je krijgt een schat aan informatie ;)

marcella zei

@Betty, ik denk niet dat deze linten in jouw boek staan, voor zover mij bekend zijn deze linten uit de privé collectie van Margreet

lheurebleue zei

dat belooft veel moois op te leveren. ik beperk mij tot kijken naar het werk van anderen - en ervan genieten!