Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

maandag 19 augustus 2013

de kleuren van 2013: vijftig tinten grijs

Ook al is er de afgelopen tijd weinig nieuws op handwerkgebied uit mijn handen gekomen, de kleuren van 2013 gingen op de achtergrond gewoon door. Inmiddels heb ik alle kleuren wel zo'n beetje gehad en resten mij nog de grijstinten. Ook die vallen me alles mee. Zo los in de dozen met kaartjes was ik niet van alle kleuren even gecharmeerd, maar eenmaal in een keurig vakje geborduurd in het 'rijtje' waar de tint precies in past is het toch een ander verhaal. Zelfs groen in de kleur 700, een beetje harde kleur vond ik altijd was, eenmaal geborduurd, toch eigenlijk best mooi. Ook dat hoort bij het plezier van dit project. Zo tussen de kleuriger zusjes en broertjes ziet het grijs er een beetje saai uit, maar straks, als alles netjes afgewerkt is zoals ik het bedoel, wordt het een mooi geheel waar ook de 'vijftig' tinten grijs een mooi en welverdiend plekje in zullen vinden. Het was erg leuk om alle tinten DMC eens te gebruiken en ik heb er bovendien veel van geleerd. Niet van de kruissteekjes maar wel van de kleuren. Aan het verdere proces: het borduren van de achterkantjes van ieder kleurvak en van het in elkaar zetten van de afzonderlijke deeltjes zal ik nog maanden tijd moeten besteden. In een volgend logje zal ik laten zien wat het uiteindelijke resultaat gaat worden, nog even geduld dus.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

En ik vond alle nummers "op kleur" in een doosje doen al veel werk.
Groetjes,
Anneke SK

Jeanny zei

Leuk project hoor!!!

Anoniem zei

Wat is dit toch een lek ide! Anny van rafels en rozen.E ven snel op de iPad.

Basje zei

dat heeft dus heel kleurend gewerkt en wat snel Leuk resultaat zover, ben benieeuwd naar de rest Basje

Anoniem zei

Ben zeer benieuwd hoe je het gaat verwerken--tot een boekje?
Kleuren kunnen heel anders overkomen tijdens het borduren.Vind dit toch wel een goed idee,zo zie veel beter wat een kleur kan doen.
gezellige dag
groetjes,Truus uit Drenthe

GRANNY'S HOUSE zei

Wat is dit toch een leuk idee, maar ik ben daar te lui voor ;-)

Groetjes
Ines

josé zei

Ik ben benieuwd wat deze mooie blokjes gaan worden.

Gerard zei

Mooi dat de kleuren allemaal geborduurd zijn. verder ben ik alleen maar nieuwsgierig hoe je het tot een geheel gaat maken. Ik heb geduld en wacht het af.
Succes!

Chris zei

Verbazingwekkend hè, zóveel tinten van één kleur. Eigenlijk ontelbaar veel. Ik vind het toch een leuk project. Je zal er later met plezier naar kijken.

Willy zei

Via de vele onderkinnen en pompoen van Anny kom ik weer bij jou terecht ;0
Mooi worden de dmc-tjes.