Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

woensdag 4 november 2009

Filetlapje, II

Nu we toch nog helemaal in zakdoekjes en filet-sferen zijn laat ik ook nog maar even mijn inmiddels ver gevorderde filetlapje voor mijn Souvenir zien. Hier liet ik jullie het prille begin zien en daarna kreeg ik een klein stukje ander filet toegestuurd wat resulteerde in het zakdoekje dat je nu op de website van Hankies4all kunt zien, ergens halverwege het verslag over de al veel genoemde en geroemde Hankies-dag.

Tussen de bedrijven door frutselde ik aan mijn grotere filetlapje, zocht naar patronen die er ook niet al te veel waren en besloot uiteindelijk om dan zelf maar wat te "rommelen".

Ik begon met een randje rondom, toen een rozenpatroontje met in het midden een hart, gevolgd door een aantal verschillend ingevulde vierkantjes, de open gebleven ruimte gebruikte ik voor twee mooie en grote monogrammen.

ik heb het lapje voor de foto even in mijn souvenir gespeld en ga nog bedenken of er nog iets bij moet en zo ja wat dan.

Daarna is het een kwestie van een tule randje er aan zetten en dan kan ook dit lapje...aan de Rol.

19 Reacties

Geen opmerkingen: