Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

vrijdag 13 november 2009

Dromen

Stiekem droom ik er wel eens van, dat ik mooie sokken kan breien zoals Yvonnep bijvoorbeeld.
Gisteren zag ik een voor mij nieuw tijdschrift, Verena, een special van Burda met daarin een reis om de wereld in 80 sokken.Voor mij ligt nu deel een met daarbij de eerste 20 sokken uit...Europa

Er zitten juweeltjes bij zoals deze uit Rusland

en wat dacht je van deze slofjes uit Kroatië

en dit prachtige rode paar uit Letland

In het blad staan twintig patronen van stoere, robuuste, uitbundige en kleurige tot elegante sokken en zonder uitzondering geldt dat ze tot in de puntjes zijn afgewerkt met mooie hieltjes en fraaie boordjes.

Voor mij blijft het even bij dromen want ik heb op dit moment geen tijd om sokken te (leren) breien. Daarom kocht ik voor een paar piep-piepkleine voetjes deze schattige vilten slofjes op de kerstmarkt van de Noorse Zeemanskerk.

Morgen ga ik leren smocken, kijk en daar heb ik nou wel tijd voor :)

Fijn weekend allemaal!

26 Reacties

Geen opmerkingen: