dinsdag 19 oktober 2010

Vriendinnenfeest

Herinneren jullie je het logje 'ontknoping' nog? Ik liet toen een zelfgemaakt 'oud' garenkaartje zien wat ik maakte van een vel PIP-cadeaupapier wat ik bij het tijdschrift FLOW cadeau kreeg.
Een tijdje geleden kreeg onze borduurgroep een uitnodiging om bij het vriendinnenfeest van een van de borduursters aanwezig te zijn. Het beloofde een groot feest te worden dus aan aantal van ons stak de koppen bij elkaar en kwam met een voorstel. Ieder van ons zou een lapje ter grootte van 15 x 15 cm borduren of patchen en die lapjes tesamen zouden een handwerktas gaan vormen.
Een enorme opdracht voor de maaksters van de tas want hoe krijg je al die ongetwijfeld zo verschillende lapjes op een smaakvolle manier bij elkaar?
Ik kan niet anders zeggen dat zij daar fantastisch in geslaagd zijn. Behalve mijn eigen lapje en de mededelingen van anderen wat zij gemaakt hadden, plus een enkel lapje wat ik achter de schermen toch mocht zien was ook voor mij het einddresultaat een enorme verrassing
Dit is een kant van de tas met vijf borduurwerkjes in kruissteek en eentje prominent in het midden met heel bijzonder zijdelint-borduurwerk.
Ik heb van het lintborduurwerk een uitsnede uit de foto gemaakt:
Het mooie borduurwerkje in rood en blauw op grauw linnen rechts daarvan is gemaakt door Basje die hier niet onbekend is ;)
de andere kant van de tas ziet er eveneens prachtig uit:


met ook hier een combinatie van geborduurde lapjes en lapjes in andere technieken. Zelf maakte ik mijn lapje in een kruissteekpatroontje wat ik vond op hetzelfde cadeau-papier als het PIP-garenkaartje. Omdat er een bijzondere relatie is met PIP en de jarige leek het hertje me wel een toepasselijk patroon.
hier zie je de piepkleine afbeelding van het borduurwerkje op het cadeaupapier:
en hier wat ik ervan gemaakt heb:
ik heb geen patroon getekend maar het papiertje van 5 x 5 cm heb ik op mijn borduurlinnen vastgespeld, ik koos een flink aantal kleuren en ben gewoon aan de slag gegaan. Zelfs het 'speldje' waarmee het lapje vastgespeld lijkt op het papier heb ik nageborduurd. Omdat ik wat ruimte overhad borduurde ik de naam van onze borduurgroep Opmerkelijk rechtsboven en maakte ik van de gebruikte kleurtjes DMC een kleurenblokken-randje. Van Saskia leende ik tenslotte het idee de postzegel die linksboven is geborduurd.
Het was een heerlijk feest. We gingen met ongeveer 45 dames eerst aan de Indonesische lunchtafel en vervolgens per bus naar Rotterdam voor een uitgebreid bezoek met hapjes en drankjes aan boord van de SS Rotterdam.
Natuurlijk waren we niet de enige handwerkvriendinnen van de jarige, de quiltvriendinnen maakten onderstaande prachtige quilt
en ook de quiltvriendinnen uit de buurt kwamen met een enorme verzameling gepatchte blokjes waar alle aanwezigen hun naam op mochten schrijven. Deze blokjes worden nu verwerkt tot iets moois. Moet ik nog zeggen dat het een feestelijke en warme dag was waar we nog lang aan terug zullen denken?

Geen opmerkingen: