Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

woensdag 13 oktober 2010

Joehoe

Ik ben er weer na een paar weken van alleen thuis slapen en verder (bijna) alle dagen op pad. Het was druk maar leuk, een bonte mengeling van cursussen, vergaderdagen, een feest waarop ik nog terug kom vanwege het prachtige cadeau wat we met de borduurgroep maakten en ook mijn eigen verjaardag.
Ik heb veel geleerd deze weken en heb nog een heleboel huiswerk te maken waar ik jullie de komende tijd van laat meegenieten natuurlijk.
Voor mijn verjaardag kreeg ik diverse kaarten per post en felicitaties per e-mail en daar zaten vaak leuke linkjes bij of bijzondere patroontjes. ( super A, die van jou ga ik binnenkort maken!) Van Dijn kreeg ik deze link die ik niet kende en daarna nog een mailtje met deze. Echt wat voor mij natuurlijk dacht Dijn en daar heeft ze gelijk in. Ik heb het patroon namelijk al enige tijd in huis en ben zelfs al begonnen met de prachtige monogram lettertjes.
Het gaat niet vlug, misschien één twee lettertjes per twee maanden voor als we weer met de souvenirgroep bij elkaar zijn maar ook in dat tempo moet het toch ooit lukken. Blanche de Valck trekt namelijk nogal aan mijn mouw de laatste tijd en ik laat me maar al te gemakkelijk verleiden om daar aan verder te werken.
Mijn lettertjes beginnen steeds mooier te worden. Ik heb daar geen les in gehad maar zo nu en dan kijk in ik een boek hoe 't moet en doordat ik zo langzaam werk aan deze sampler kan de tekst ook goed tot me doordringen houd ik me zelf voor.
Het is wel een erg leuk werkje: heel veel steekjes -ook in 't voorwerk- en langzaam zie ik de letter zich vormen en in reliëf omhoog komen.
Wat kent Dijn me goed inmiddels, deze lap is echt wat voor mij :)

Geen opmerkingen: