Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

maandag 27 september 2010

Terug op mijn plekje, Blanche de Valck III


Zo, daar ben ik weer na twee heerlijke weken in de Elzas. Vooral de tweede week had prachtig weer al was het in week één ook prima. We waren op de Carrefour in Ste Marie aux Mines waar we samen drie dagen lang genoten van de quilts en ik in mijn eentje van de 150 (!) winkeltjes ;)
We maakten - in het kader van het quilt-festival-  een tochtje met een bus. We gingen naar Strassbourg en Colmar, we wipten eventjes de grens over naar het Zwarte woud en bezochten een draaiorgelwerkplaats in Waldkirch, gingen naar de markt in Freiburg en genoten;  van het weer, het heerlijke eten, de natuur en de vrijheid.
Kortom, twee weken 'het goede leven'. De koffers zijn inmiddels  uitgepakt en bijna alle was ligt alweer gestreken en wel in de kast.
Voor de avonduren nam ik Blanche mee en die vorderde heerlijk onder mijn handen. Ik vergat mijn borduurlamp maar met enige aanpassing van het interieur van onze gîte kon ik toch prima werken.
Het resultaat zie je hieronder:
 
De randen zijn voor zover mogelijk 'bij' en ook alfabet 8 is al een eind op streek.
 Vlak boven de bovenste rand maakte ik een open rand zoals Blanche dat ook deed op haar doek
 
Bij een vorig bezoek aan Trijnie heb ik precies opgeschreven hoe Blanche de rand maakte. Er is straks wel een klein verschil tussen de open randen van Blanche en die van mij. Blanche gebruikte de hele breedte van de lap linnen voor de open rand zodat die  ook doorloopt in de zoom. Ik vind dat niet zo mooi en kies voor een andere afwerking in de hoekjes. 
Deze week zal er weinig van borduren komen. Ik heb bijna iedere dag mijn agenda gevuld en ik moet ook nog lezen in jullie blogs wat er allemaal gebeurd en gemaakt is.
Daar ga ik dan straks maar eens een beginnetje aan maken

Geen opmerkingen: