Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zaterdag 4 september 2010

Puzzeltje voor de zondag

Ik was er al vele malen langsgelopen voor ik aan het eind van het paadje langs de parkeergarage in X deze gevelsteen ontdekte in de poort die naar de straat leidt.
De vorige keren dat ik er was, had ik geen fototoestel bij me en daarom besloot ik bij aanschaf van mijn volgende mobieltje om er een met die functie te nemen. Inmiddels ben ik de blije bezitter van een telefoon met fototoestel en heb zelfs de mogelijkheid om daarmee een filmpje te maken.
Gisteren liep ik weer langs de plek en deze keer had ik zelfs twee mogelijkheden om een mooi plaatje te schieten. Ik had namelijk met een heel ander doel mijn gewone fototoestel ook op zak.
 
Dit is wat ik zo graag met jullie wilde delen met daarbij de vraag wat de bedoeling is van de tekst in mooi vergulde letters op deze gevelsteen ?
Wie het weet mag het zeggen; later vertel ik wat meer over deze prachtige steen, waar die steen te vinden is (tenzij er een slimmerd is die zelfs dát weet te vertellen) en ook wat ik in stadje X ging doen.

Geen opmerkingen: