zondag 18 april 2010

Werkdoek

Al je werkstukjes opgeborgen "ergens" in een vitrine en even een tijdje achteroverleunen en genieten, dat was de situatie in de afgelopen maanden.

Goed er was dat verzoek om schaartjes te borduren en ook speelde ik mijn partijtje mee in het pas gevormde Baroktrio maar voor de rest leek het een rustig voortkabbelend handwerk-voorjaar te worden.

Bij het verschijnen van de eerste krokussen: BAM
Theedoeken,Alarm!

In een opwelling kocht ik onmiddellijk een tweetal theedoeken bij Albert de Grootgruttert waarvan ik er binnen een dag alweer eentje weggaf. Dat was er alvast een minder om te borduren.

Daarna sloeg de twijfel toe... hm het was wel een flinke lap en wat kon er veel op.
Had ik daar eigenlijk wel zin in?

Ik dacht aan de gezellige tripjes per spoor met Dijn en voor ik het wist lagen de kaartjes met garen klaar.

Kom dacht ik, niet zo zeuren,

je kunt toch best een doek maken?

Ik begon met naam en rugnummers te borduren en al snel begon ik opnieuw te twijfelen. Dit maal aan het rode randje om de theedoek. Had ik niet liever deze?

Hmmm, te streperig besloot ik. Mijn favoriet dan? maar ook die werd na lang wikken en wegen te licht bevonden. Voor ik het wist zat ik met een compleet stalenboek


op schoot en werd het kiezen steeds moeilijker.

Ik besloot de stalen de stalen te laten en het randje het randje en borduurde een spreuk.

zo iets doet het altijd goed dacht ik praktisch.

Mijn theedoek is nog lang niet klaar, daarvoor waren de plannen te groot en de tijd te kort. Aan de bovenrand komen de laatste drie staaltjes van het patroon. Ik heb het jaren geleden gekocht en wilde het altijd nog eens ergens op borduren.

Dit is wat er inmiddels op de lap staat:

Aan de bovenrand komen in totaal drie stof staaltjes en verder komt er nog wat tekst.
Als de doek straks klaar is wordt het een werkdoek.
Mevrouw Rafel schreef het ook al: een doek waar de handwerkjes die nog niet klaar, zijn in gerold kunnen worden. Wij doen dat allebei al jaren en omdat er steeds werkstukjes bijkomen heb je nooit teveel doeken om ze in te doen.

Mijn lief verheugt zich al dagen op de afwas met de nieuwe doek. Hij mag een andere uitzoeken uit de stapel, vanavond al ;)

35 Reacties

1 opmerking:

info@grethilde.nl zei

Hallo Marcella,
Je kommendoek is prachtig! Kun je aangeven waar ik de patroontjes van de ruitjes kan vinden? Hoor graag even van je! Groet Grethilde