vrijdag 2 oktober 2009

En weer

Na twee dagen naast de wasmachine te hebben doorgebracht had ik dinsdag alweer een "vrije" dag. Sophietje kwam met haar mam en later arriveerde ook haar paps. We dronken koffie en luisterden naar haar verhaaltjes; ze heeft in de twee weken dat wij weg waren alweer een heleboel nieuwe woorden bijgeleerd. We deden een modeshowtje met haar nieuwe Franse kleertjes en gingen de tuin in, zij op haar kleine houten klompjes en we bekeken samen de appels die van de boom gevallen waren.
Woensdag vroeg op voor een dagje uit met de souvenirgroep. We gingen naar Breda en vonden dat zeer de moeite waard. We kwamen bekenden tegen en lunchten heerlijk in het nabijgelegen hotel.
Donderdag ging ik alweer vroeg de deur uit voor een dagje borduren met de borduurgroep.
We maakten nieuwe afspraken voor een volgend project en ik ging ijverig verder met mijn vakantiewerkje, maar daarover later meer.

Dit logje wil ik jullie nog eventjes meenemen naar Frankrijk voor een paar mooie quilts van de tentoonstellingen in Ste Marie aux Mines.

Wat dachten jullie van deze bijvoorbeeld?

Ook dit was een Hongaarse inzending en ik vind die Hongaarse volksmotieven prachtig. De blokken zijn geappliqueerd en het geheel is een mooie evenwichtige quilt geworden.

Hieronder een gedeelte van een prachtige Boutis quilt:

Helaas hingen de randen erg bobbelig en rommelig maar zo op de foto wordt je hierdoor niet afgeleid.
Deze quilt werd ingestuurd door France Patch, het Franse gilde.

Nog een Hongaarse inzending is deze quilt met blauwdrukken:

Ook hier een mooie compositie van volkskunst motieven, prachtig gepatcht en geappliqueerd, een schoonheid!

Deze quilt is gemaakt van restjes stond in het bijbehorende onderschrift:

En prachtige traditionele quilt gemaakt van (o.a.) sitsen van den Haan en Wagemakers. Als dit slechts de restjes zijn zou je bij die mevrouw weleens in de lapjeskast willen kijken ;)

Als laatste quiltje van vandaag deze mooie quilt uit Japan.

Een bijzonder gedetailleerd ABC, prachtig uitgevoerd zoals we dat van Yoko Saito gewend zijn en met veel humor en liefde voor het quilten gemaakt.

Voor wie tijd en gelegenheid heeft: Breda is echt een aanrader. Verder wens ik jullie een fijn en warm weekend met genoeg tijd over voor een steekje zo hier en daar.

dag,dag

21 Reacties

Geen opmerkingen: