Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zaterdag 29 november 2008

Financiële crisis

Ik ben inmiddels weer een weekje verder met de witte lap en terwijl ik heerlijk door borduurde, draadjes uittrok of er juist weer instopte, omzoomde, naaldkantjes uitprobeerde en af en toe een blik sloeg in mijn nieuwste tijdschriften (hebben jullie HzG ook al ontvangen?) kreeg ik van jullie weer allerlei leuke, gezellige, positieve, nuttige en fraaie reacties.

Eentje daarvan – hij kwam van Yvonnep – deed mij onmiddellijk naar beneden snellen richting mijn portemonnee.

dit is namelijk wat zij schreef:

"Nou ja, het is natuurlijk weer beeldschoon. Mens, wat kun je dat. En dan wil ik toch wel eens die euro grote gaten zien, graag met een euro ernaast. Eerst zien en dan geloven. :-) "

en inderdaad, ik schreef over euro grote gaten en ZIJ wou bewijzen. Een blik op lapje en euro deed mij beseffen dat ik mezelf ietwat groter had ingeschat dan de werkelijkheid zich nu keihard openbaarde. Mijn Euro-Grote-Gaten bleken slechts een waarde van twintig centen per stuk te vertegenwoordigen.
Daar zit je dan, in plaats van voor € 6 aan gaten had ik slechts € 1,20 bij elkaar gehandwerkt. Een verschil van maar liefst 80% , en dat is niet niks met de huidige financiële crisis.

ZIJ gelooft me natuurlijk nooit meer en ik beken hieronder deemoedig schuld

Mijn 80 procents-opschepperij staat hieronder, met de muntjes erbij.
Gaan jullie maar lachen :)

Letten jullie wel even op het leuke randje aan de rechterkant? Niet gehaakt maar met naald en draad geborduurd, naaldkant heet dat en het is een leuke techniek om randjes te verfraaien.

Dit zijn de andere drie Twintig Cent Grote Gaten en ook aan die kant van de lap is er een naaldkant versiering, ditmaal kleine puntjes.

en ook de bovenkant heeft decoratieve kleine frummeltjes. Wat er nu nog rest is de naaldkant aan de onderkant van de lap en een paar invullingen in de lap zelf die ik nog niet heb afgemaakt.
In mijn hoofd borrelen alweer nieuwe ideeën op voor een volgend project

Fijn weekend allemaal!

29 Reacties

Geen opmerkingen: