donderdag 20 november 2008

Een stukje verder

Sinds ik op 4 november mijn lap in wording liet zien ben ik een aardig eind opgeschoten. Onderstaand zie je foto’s die ik vorige week zondag heb gemaakt. Zo is er het een en ander bijgekomen aan het middenstuk

zoals het hart rechts met patroontje in linnenstopsteek. Dat stond niet zo op het patroon, maar ik was eigenwijs ;) Verder kwam links en rechts van het Bloemen motief een vogeltje, ook dat heb ik een klein beetje veranderd. Onder de vogeltjes komen straks aan weerskanten drie ronde vormen met elk een verschillend naaldkant motief. Daar heb ik de afgelopen week op een apart stukje linnen wat proefjes voor gemaakt. Ik ga natuurlijk niet over een nacht ijs als er gaten ter grootte van een euro in een lap geknipt moeten worden.

Ik zal daar ook eens een fotootje van maken, kun je lachen :)

Onder die zes euro-grote gaten komen dan nog twee grote motieven in platsteek en een soort Hardanger opvulling. Met de linker ben ik nu bezig.

Onder de initialen had ik ook nog een motief voorbereid voor opvulling met naaldkantpatroontjes.

Daar ben ik ik niet verder mee gekomen dan hier op de foto zichtbaar is. Wel zie je alvast een gedeelte van de brede rand eronder. Eerst moest de buitenrand daarvan geborduurd worden, daarna voorzichtig de draden eruit getrokken en de draadbundeltjes die daardoor ontstonden moesten omwikkeld worden. Toen kwam pas het leuke werk: het borduren van het patroontje. Deze rand heb ik inmiddels wel helemaal af.

Zo zag de hele lap er dan afgelopen zondag uit:

Als straks alle patroontjes op de lap zijn geborduurd komt er nog een open zoompje omheen waar aan de rand nog een viertal verschillende naaldkant afwerkingen komen. Ik ben benieuwd hoe dat gaat.

34 Reacties

Geen opmerkingen: