woensdag 3 september 2008

Terug van weggeweest

Het is alweer een poosje geleden dat mijn laatste speldenkussentjes- en naaldenboekjes update op mijn web-log stond.

Juli sloeg ik over en augustus ging ik wel aan de slag maar kreeg het niet af. Op de valreep besloot ik "even" een klein tussendoortje te maken en dat werd een variant op een Redwork naaldenboekje dat ik al maanden kwijt was. Spijtig maar helaas. Toen ik mijn eerste speldenkussentjes liet zien miste ik het al en ook toen heb ik flink gezocht. Ik was er erg aan gehecht want ik maakte hem tegelijk met mijn Piglet quilt en ik gebruikte hem best vaak. Zo af en toe heb ik de afgelopen maanden nog een kleine speurtocht in huis gehouden om Naalden-Piglet terug te vinden maar tot eergisteren toe bleef dat zonder resultaat.

Toen liet Corrie haar nieuwste speldenkussentje zien en ze schreef erbij dat het originele exemplaar, een oud kussentje dat haar moeder ooit maakte helaas verloren was gegaan. Een paar uur later vond ik bij toeval de mijne terug. Ingerold in de Piglet quilt, lekker warm naast Eeyore en Pooh.

Omdat ik al een heel eind was met versie twee heb ik deze toch afgemaakt en hier zijn ze dan:

rechts het originele naaldenboekje en links het nieuwe speldenkussentje. Het speldenkussentje is gemaakt van vilt, opgevuld met Hobbs en het Redworkje is een lapje batist, afgezet met een zig-zag bandje.

Zo ziet het naaldenboekje er binnenin uit:

Het oorspronkelijke augustus naaldenboekje schuif ik door naar eind september, dan heb ik nog een paar weken om het af te maken.

26 Reacties

Geen opmerkingen: