Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

woensdag 3 september 2008

Terug van weggeweest

Het is alweer een poosje geleden dat mijn laatste speldenkussentjes- en naaldenboekjes update op mijn web-log stond.

Juli sloeg ik over en augustus ging ik wel aan de slag maar kreeg het niet af. Op de valreep besloot ik "even" een klein tussendoortje te maken en dat werd een variant op een Redwork naaldenboekje dat ik al maanden kwijt was. Spijtig maar helaas. Toen ik mijn eerste speldenkussentjes liet zien miste ik het al en ook toen heb ik flink gezocht. Ik was er erg aan gehecht want ik maakte hem tegelijk met mijn Piglet quilt en ik gebruikte hem best vaak. Zo af en toe heb ik de afgelopen maanden nog een kleine speurtocht in huis gehouden om Naalden-Piglet terug te vinden maar tot eergisteren toe bleef dat zonder resultaat.

Toen liet Corrie haar nieuwste speldenkussentje zien en ze schreef erbij dat het originele exemplaar, een oud kussentje dat haar moeder ooit maakte helaas verloren was gegaan. Een paar uur later vond ik bij toeval de mijne terug. Ingerold in de Piglet quilt, lekker warm naast Eeyore en Pooh.

Omdat ik al een heel eind was met versie twee heb ik deze toch afgemaakt en hier zijn ze dan:

rechts het originele naaldenboekje en links het nieuwe speldenkussentje. Het speldenkussentje is gemaakt van vilt, opgevuld met Hobbs en het Redworkje is een lapje batist, afgezet met een zig-zag bandje.

Zo ziet het naaldenboekje er binnenin uit:

Het oorspronkelijke augustus naaldenboekje schuif ik door naar eind september, dan heb ik nog een paar weken om het af te maken.

26 Reacties

Geen opmerkingen: