dinsdag 12 oktober 2021

Toen was geluk.....heel gewoon.....

 Het is heel, heel lang geleden dat ik mijn laatste blogje schreef. Onze twaalfjarige was net dertien geworden en er werd natuurlijk een vlaggetje gemaakt om dat feest mooi te omlijsten. Mijn lief was net weer thuis uit het ziekenhuis en revalideerde in hoog tempo. Het zag er allemaal dus goed uit....en toen ging het plotseling heel erg mis met zijn gezondheid. Acute en onvoorziene nieuwe situatie die helaas niet goed af liep en daarna was het heel lang stil hier. 

Geen zin, geen handwerkbelevenissen te vertellen en druk bezig met regelen, financiën, mijn nieuwe leven alleen inrichten en ....opruimen. Door de rugproblemen die mijn lief had waren we van plan om zo langzamerhand ons huis te ruilen voor een appartement. Dat is ons samen niet gelukt, maar ondertussen heb ik zelf nu wel de eerste stappen gezet en de afgelopen maanden gebruikt om afstand te doen van heel veel dingen die niet mee verhuizen als ik een geschikt appartement vind. 

Ondertussen werd er nog wel gehandwerkt, maar dat was voor een opdracht die ik in oktober al had aangenomen, een Masterclass Fries Witwerk voor Crafts council Nederland  niet voor openbare publicatie....

en daarna viel ik opnieuw stil wat betreft de handwerkjes, te druk met van alles. Tot ik er achter kwam dat het borduren me ook veel ontspanning en plezier gaf en daarom ben ik nu al weer een tijdje bezig met een 'verplicht' uurtje of wat handwerk per dag. Het helpt enorm en ik ga er ook maar mee door, net als vroeger, toen mijn geluk nog zo gewoon was. 

Tot zover de nare zaken. Een week of twee geleden besloot ik om een cadeautje voor mijn verjaardag te kopen, dat is vandaag, 12 oktober..Er  was een boek waar ik al een tijdje naar op zoek was en ik wilde het wat meer 'in de buurt' kopen dan waar het vandaag komt: Australië.  Ik vond een winkel in België en bestelde er gelijk twee, want ook het tweede deel was inmiddels verschenen met nieuwe borduurprojecten.  Om alvast in de stemming te komen zocht ik een tijdschrift op waar van de hand van diezelfde ontwerpster een aardig projectje stond, wat ik ooit wilde maken, maar waar ik nog niet aan toe gekomen was. Een mooie gelegenheid dus en terwijl de regen hier de afgelopen twee weken met bakken uit de hemel kwam zat ik lekker warm en droog mijn halve kruisjes en meer te maken. 

Het is een piepklein doosje en ik viel voor het schattige hertje op de bovenkant, is het geen snoepie?

Hier nog wat kleine diertjes, een vosje, een uil, allemaal met halve kruisjes op 16 draads linnen,


de achterkant met een vogeltje in de boom en nog een klein beestje aan de stam, 

en de andere zijkant met maar liefst drie kleine bosbewonertjes. 

de voorkant heeft een laatje en is niet geborduurd, het is eigenlijk een wat groot uitgevallen lucifersdoosje....


In het doosje is net plek voor een minischaartje, gelukkig had ik er nog een die niet in een ander doosje hoorde en ook het schaartje werd versierd met een bijpassende scissorfob.

 
 
Onder mijn mini picnickbasket ligt mijn pakketje met de beide boeken. Toen ik de foto's gisteren maakte mocht het nog niet open (al liet ik de inhoud zondag wel even stiekem aan mijn zus zien )

Vannacht heb ik het met een hapje en een drankje uitgepakt samen met dochterlief die een nachtje bij bij kwam slapen, reuze gezellig, maar daarover later meer.....
13 opmerkingen:

Miriam zei

Wat goed dat je het handwerken ondanks alles weer hebt opgepakt en je er ook wat ontspannener door voelt.
Het is een mooi schattig doosje geworden! Heel fijntjes zoals we van jou gewend zijn.

Annelies zei

Van harte gefeliciteerd Marcella. Fijn dat je dochter er vannacht was om het te vieren.
Wat een mooi klein doosje. Prachtig gemaakt.

Anoniem zei

Van harte gefeliciteerd ,fijn dat je na deze zo te lezen moeilijke tijd het bloggen weer heb opgepakt .
Handwerken kan in deze tijd toch een beetje afleiding geven.

Denk goed na of je naar een appartement overstapt , ik heb het gedaan en ben nu al aan het kijken naar een huis met tuin waar ik eerst van dacht dat ik het niet zou missen .

Als je uit een woning komt is de stap heel erg groot ,en je mist de vrijheid en de rust ( overal buren en een V.v.e die over alles beslist je koopt in feite maar 4 muren !

Sterkte met de beslissing ,groetjes Petra.

Anoniem zei

Wat herkenbaar, dat " verplichte" uurtje handwerken per dag☺️. Mijn moeder had dat ook in haar ritme geplaatst....zou ik eigenlijk ook eens moeten doen.

Ria, zei

Wat verdrietig om te lezen, Marcella.
Grote veranderingen in je leven, en nog meer in de toekomst door een verhuizing, Fijn dat het handwerken wat structuur biedt en je wat afleiding geeft om je gedachten op te richten.
Prachtig lief doosje geworden, en nog gefeliciteerd met je verjaardag.

Licia Huizer zei

Wat fijn dat je |"de smaak"" weer te pakken hebt.....blij om te lezen
dat je toch een goeie verjaardag had.

Phebe and Jane zei

Ach Marcella, wat heb je een nare tijd achter de rug. Fijn dat je troost vindt in je handwerk.
Groetjes,
Marian

Coby Breitner zei

Jeetje wat een heftige maanden en letterlijk en figuurlijk de draad weer oppakken is heel knap van je. Ik hoop dat je je rust vindt in het handwerken. Natuurlijk ook gefeliciteerd met je verjaardag en ik hoop dat het bloggen je ook weer plezier kan geven.
Groetjes Coby

Truus zei

Een tijd waarin de wereld op zijn kop staat en belangrijke beslissingen genomen moeten worden.....
Schoonzoon wil ook dat we in een appartement gaan wonen,maar daar moet ik niet aan denken na deze paradijselijke tuin met reeën, eekhoorntjes, veel vogels en nu waarschijnlijk zelfs een das.
Maar het valt erg tegen om een ander huis te kopen-- er worden zulke torenhoge bedragen geboden en dat is leuk als jij je huis verkoopt,maar minder leuk als anderen jou bij een huis steeds overbieden.
Je maakt me heel nieuwsgierig naar de boeken die je gekocht hebt.
groetjes, Truus uit Drenthe

Marlien zei

Van harte gefeliciteerd en heel veel sterkte.
Wat een leuk nostalgisch doosje.

AnitaA zei

Hoi, wat een vervelende tijd heb je achter de rug. Maar fijn voor je dat je met handwerken weer een ritme kunt vinden. Succes met het vinden van een passend appartement.

Guusje, zei

Wat een triest nieuws lles ik. Veel sterkte gewenst. Ook gefeliciteerd met je verjaardag. Fijn dt je dochter erbij was. Ook fijn dat je weer wat rust hebt gevonden in het borduren. Succes met het vinden van een nieuw huis.

anja zei

Wat een verdrietige periode heb je meegemaakt, gecondoleerd met je verlies.
Fijn dat het handwerken je nu wat rust geeft, je pakt de draad letterlijk weer op.
Wat attent van je dochter, om er 's nachts bij te zijn, en jij natuurlijk nog gefeliciteerd, een jaar erbij is reden om te vieren.
Ik ben reuze benieuwd naar de boeken, wens je er veel plezier mee, en wat een leuk borduurwerk heb je gemaakt met dat schattige doosje!