woensdag 7 oktober 2020

over een haakrolletje en haakproefjes

 Het is niet nodig om elke kleine vordering van mijn petite haakrolletje te laten zien. Strikt genomen komt er maar een ieniemini klein stukje per week aan. Leuk is het wel, ons wekelijkse patroontje van de Dubbelzijdige haakrol.


Vandaag heb ik de antieke en oude haaktooltjes er maar eens bijgepakt. Hierboven zie je een inklapbaar haaksetje met vier piepkleine haaknaaldjes in verschillende diktes. De naaldjes zijn superfijn.  Of het lekker haakt, weet ik niet. 


Roestvrij stalen haaknaaldjes waren er vroeger ook al, soms zijn ze wel mooi gegraveerd met een patroontje. Ook benen houdertjes waarin je zelf het haaknaaldje van de gewenste dikte kon vastklemmen waren vrij algemeen.


Veel luxer en vast niet voor iedereen weggelegd is zo'n Tartanware setje. Alle bijbehorende naaldjes zijn er nog en ook het MOP ( mother of pearl), het paarlemoer houdertje voor de naaldjes is aanwezig. Tartanware heeft meestal een rode ruit, dus ik vond deze groene uitvoering wel heel bijzonder. De ondergrond van al mijn mooie haaknaaldjes is de lap uit het vorige logje die ik vul met zelfgemaakte kleine haakproefjes. In de afgelopen week is ook daar weer het een en ander aan toegevoegd. Net zoals aan het rolletje wat twee patroontjes meer heeft dan in het vorige blogje. 

Dit kindernaaietuitje van leer is ook een mooie ondergrond voor het kleine rolletje en natuurlijk 


zit ook in dit zilveren setje een haaknaaldje, al moet je wel héél goed kijken om dat te ontdekken op deze foto.

En met al deze mooie haakgereedschapjes is mijn verhaal nog niet klaar....Behalve de zelfgehaakte proefjes heb ik ook nog een doosje vol met andermans of -vrouws oude haakproefjes. Deze werden vaak in een schriftje genaaid met daarbij het patroontje. Zo had je uiteindelijk een prachtig patronenboek met gehaakte voorbeeldjes. 

Ik denk dat jullie vast wel een duik zouden willen nemen in mijn oude haakseltjes. Ze zijn zó leuk!6 opmerkingen:

Truus zei

Wat een prachtig setje is dat kinder etui en mooi alles nog compleet!
Weet je waar alles voor dient wat er aan haakjes en priemen in zit?
Mooi alle kleine proefstukjes en je rolletje is lekker priegelig!!!
Gezellige avond
groetjes, Truus uit Drenthe

Miriam zei

Erg mooi, fijn haakwerk! Zelf heb ik ook een paar hele dunne haaknaaldjes, maar het lukt me niet om er mee te haken. Toch nog eens proberen ...

betty prins zei

Wat een mooie verzameling Marcella en je collectie oude haakwerkjes zijn super leuk. Ik heb een boekje met heel veel oude patroontjes, heb er een paar geprobeert, viel nog niet mee😊

quiltingmieke zei

piep oooh geweldig zeg!!! mooi!!
knuf

Lida zei

Wow wat een beelschone spulletjes heb je toch! Ik weet nog dat je ze onderin je kast had liggen, maar zo leuk om ze nu uitgebreid te kunnen bewonderen! Je haakwerkjes zijn ook zo leuk en dat rolletje wordt beeldschoon!
Groetjes
Lida

Annelies zei

Wat leuk dit haakblogje te lezen. Hele mooie spulletjes.