zondag 31 december 2017

Het begint een traditie te worden....

Voor het zesde jaar op rij kwam er een zakje bij nuttig en fraai. Ik begon deze keer wat eerder want ik verwachtte wel het nodige werk en ondanks de kerst- en andere drukte heb ik een halfuurtje geleden de laatste hand gelegd aan Het Zakje. Het was een beetje 'I did it my way', want door die drukte ging er ook iets mis.....maar laat ik eerst het resultaat showen, want daar ging het tenslotte om, nietwaar? Het linker zakje is het model 2017 waarover je hier meer kunt lezen. Ik vond dit een erg mooi zakje en ik kon er dan ook moeilijk 'afscheid' van nemen. Mijn Trousses de memoires zoals ik mijn zakjes noem sinds ik er een artikeltje in Merkwaardig over mocht schrijven, bewaar ik in een doos en alleen het zakje wat nog gevuld moet worden staat in het zicht. Voor dit jaar besloot ik het patroontje van 2017 nogmaals te borduren, met andere steekjes, in kleur en met zijde. Ik zocht een doos met zijden garen(madeira) en een oud stukje linnen van een sloopje wat verknipt mocht en ging aan de slag. Ook de achterkantjes hebben een zelfde fragmentje uit het patroon. Gisternacht om een uur legde ik de laatste hand aan zakje 2018.....althans dat dacht ik... want toen ik even wat beter keek, bleek dat het voorkantje ondersteboven zat. Uithuilen en uithalen dus, tussen het bakken van de bolletjes in... maar uiteindelijk is alles toch net op tijd klaar. Het jaar 2017 was een rijk gevuld jaar zoals de inhoud laat zien: Er kwamen kleine presentjes voor mijn borduur- en handwerkgroepjes, ik bakte knoop-koekjes ( zouden ze de tand des tijds overleven?) en nieuw dit jaar zijn de blauwe kaartjes met daarop een klein probeerseltje , een klein handwerkje wat we met de souvenirgroep proberen of gewoon een leuk techniekje wat ik op internet vind en waar ik even van wil 'proeven'. Rechts zie je dan nog een stapel papiertjes, entreetickets, kaartjes van (handwerk)winkels waar ik iets kocht en stukjes envelop als er weer iets van E-bay op de mat arriveerde. De oliebollen zijn gebakken, het zakje is klaar, het feest mag beginnen! Ik wil jullie allen een mooi, nuttig, fijn en fraai nieuw jaar wensen en hoop dat wij dat allemaal in goede gezondheid mogen vieren. Tot 2018!!

5 opmerkingen:

Truus zei

Wat oogt het heel anders nu je het zakje in kleur hebt geborduurd. Weer een mooi zakje voor fijne herinneringen.
Gezellige jaarwisseling en een voorspoedig en creatief Nieuwjaar.
groetjes, Truus uit Drenthe

Cis zei

Ze zijn heel verschillend van aanzien (qua kleur) en beide werkelijk beeldig! Dat er maar veel naar gekeken mag worden. Een heel gezellige jaarwisseling en voor 2018 veel geluk en een goede gezondheid.

Annelies zei

Erg mooi !
Ik wens je een hele goede jaarwisseling en een gelukkig 2018 !

Evelyne zei

Marcella wat weer een fantastisch mooi zakje heb je weer gemaakt voor dit jaar! Echt een hele leuke mooie traditie. benieuwd wat er weer bewaard gaat worden dit jaar.
Ik wens je voor 2018 een nieuw creatief jaar.
Lieve groetjes,
Evelyne

Anny zei

Haha, waar ik een heel boek nodig heb kun jij toe met een prachtig zakje. Nog de beste wensen. Anny.