maandag 15 februari 2016

Happy Birsthy

Afgelopen week was Sophie jarig. Ze werd 8! daags daarvoor mocht ze haar kamertje opruimen en toen ze daar mee klaar was maakte ze zelf een slinger: happy Birsthy. Ze neemt het gezegde 'het leven is een feest, maar je moet zelf de slingers ophangen' wel héél letterlijk ;)
Ik maakte één vlag en niet een hele slinger. Sophie vind het nog steeds heel leuk als ik een vlaggetje maak voor haar verjaardag en dus ga ik door met deze traditie.
Dit jaar stond mijn vlaggetje in het teken van een cadeautje wat ze nog gaat krijgen: het vijfde deel van de serie "de waanzinnige boomhut".
Dit deel komt eind van de maand uit en Sophie verslindt de delen! Ieder jaar als de vlaggetjes uit de kast komen vraagt Sophie aan haar moeder waar nu toch het vlaggetje met de 1 is en dan wordt haar opnieuw verteld dat ze met haar eerste verjaardag de hele vlaggenlijn heeft gekregen en vanaf haar tweede verjaardag telkens een speciaal vlaggetje....Het verhaal blijft maar moeilijk hangen, zó raar vind ze dit ;) Dit jaar naaide ik vlaggetje 1 aan het vlaggetje met de 8.....
Nu zal het wel duidelijk zijn toch?
Het boek neemt je per deel mee langs 13 verdiepingen ( in deel vijf heeft de boomhut er 65!) en op elke verdieping zijn avonturen te beleven.
Gisteren vierden we haar verjaardag, met taart, visite en cadeautjes.
Vlag nummer 8 werd met veel plezier in ontvangst genomen. ( als je op het label 'vlaggetjesdag' klikt helemaal onderaan dit bericht kun je de eerder gemaakte vlaggetjes zien)

4 opmerkingen:

kaneeltje zei

Nog van harte gefeliciteerd met Sophie ! Dank voor de tip van de nieuwste Boomhut die uit gaat komen. Stijn vindt ze geweldig en heeft ze ook allemaal verslonden en op zijn boekenplank. Ik hoop dat je nog lang de vlaggetjes traditie mag voortzetten ( ik vond op mijn 18e de taart met naam en leeftijd nog steeds leuk😉)

Lida zei

Wat een leuk vlaggetje! Origineel en apart! Gefeliciteerd met je kleindochter en dat je nog heel veel vlaggetjes voor haar mag maken! Groetjes
Lida

Evelyne zei

Gefeliciteerd met Sophie! Wat een ontzettend leuk en creatief idee is dit!

Groetjes, Evelyne

Anny zei

Nog van harte gefeliciteerd! Wat heb je dat leuk opgelost met dat piepkleine vlaggetje voor de hele slinger.
Tja, een boomhut met 65 verdiepingen, dat wordt wel een beetje ingewikkeld. Benieuwd of je dat ooit gaat oplossen. Hoewel ik krijg wel zin in zo'n huis in de bladeren.
dank je wel voor het aanbod van oud goed voor m'n oudgoedquiltje. Ik ga voorlopig door met wat ik heb verzameld.