zondag 27 september 2009

Weer terug

Met de noorderzon vertrokken. Ik was er even niet en sommigen hebben dat gemerkt omdat ik niet meer online was. Anderen merkten het omdat ik ze "daar" tegenkwam en met "daar" bedoel ik dan de vierdaagse quilt-tentoonstelling in Val d’Argent.
Wij waren er wat langer dan de vier tentoonstellingsdagen duurden. We reden wat rond, bezochten mooie oude stadjes, deden wat familie-onderzoek en gingen op bezoek bij onze gastheer en -vrouw waar wij onze gîte huren. We werden door hen verwend met "un verre" bij aankomst, een boeket uit de tuin, daarna kwam er een emmertje mirabellen, gevolgd door een emmertje Quetschen. Die laatste waren over van de taart die we ‘s avonds met een nieuw flesje wijn erbij mochten komen genieten. Bij de wijnboer waar wij een en ander voor onze eigen "cave" thuis insloegen werden we rondgeleid en bij het weggaan verblijd met een tas vol prachtige trossen druiven, vers van de wijnstruik geplukt. Gisterochtend bij het afscheid kregen we ook nog een schort vol peren mee. We gaan een heleboel fruit eten de komende tijd want onze eigen tuin hangt ook nog vol met allerlei lekkers.

Voor de tentoonstelling begon zag ik Marianne in een flits voorbij komen in Riquewihr en twee dagen later zag ik haar nogmaals in het winkelparadijs dat bij de quilttentoonstelling hoort. Ditmaal sprak ik haar aan en hebben we even gezellig staan praten. Zij zag mij nogmaals in het voorbijgaan en ook dat was een gezellige en onverwachte ontmoeting.

De tentoonstelling was prachtig met vele hoogtepunten en soms wat minder geslaagde onderdelen.
Erg leuk vond ik de Amish buggy die buiten voor het gebouw stond waar de Amish tentoonstelling was.

Wij hebben ons lang afgevraagd hoe de paarden gemend werden maar uiteindelijk ontdekten we twee kleine ronde gaten aan de voorkant onder de raampjes.

Behalve de buggy was er natuurlijk een prachtige collectie Amish quilts te bewonderen en we vonden ook dit:

een set antieke "hooks and eyes", die onlosmakelijk met de Amish manier van leven verbonden zijn. Amish maken namelijk geen gebruik van knopen en ritssluitingen om hun kleding dicht te maken maar maken de kleding dicht met haken en ogen.

Er was heel veel te zien en te beleven. Den Haan en Wagemakers had een prachtige tentoonstelling en in dezelfde zaal was ook het Hongaarse gilde vertegenwoordigd. Dit vond ik een opmerkelijke quilt in de Hongaarse hoek :

Het Franse Gilde, zoals ieder jaar vertegenwoordigd als gastland had ook dit keer weer een schitterende collectie grote en zeer mooie quilts bijeen gebracht. Heel veel traditioneel werk, mooi gemaakt en vaak prachtig gequilt. Deze hieronder vond ik van een zeldzame schoonheid:

Er was zoveel te zien dat het onmogelijk is om al het moois in één enkel logje te laten zien. Misschien kom ik er nog op terug maar voor nu is het tijd voor een handwerkje ;)

22 Reacties

Geen opmerkingen: