donderdag 27 oktober 2005

klein,kleiner,kleinst

In de categorie "Wol en Vilt" heb ik ook een bijdrage, ook al is het zeer bescheiden. Maar met een brede belangstelling voor handwerken mag een vilten  beestje niet ontbreken natuurlijk Ik kan me nog herinneren dat het erg veel werk was, vooral het breien van het badpakje was bijna ondoenlijk  Pas veel later kwam ik erachter dat er voor dit soort poppenhuiswerk speciale breinaaldjes bestaan. Mijn breiseltje  is gebreid op spelden. Nou heb ik geen erg grote handen maar erg comfortabel was dit natuurlijk niet. Na drie avonden breien en een heleboel kramp in mijn vingers was het breiwerkje klaar. Mijn pigletje is ruim vier cm groot en mijn vilthobby is niet verder gegaan dan dit.  Vilt gebruik ik nu alleen nog om mijn eindeloze hoeveelheid naaldenboekjes mee te vullen, maar daarover later meer.

4 opmerkingen:

Berthi zei

Super handwerkje!! Heel wat beter dan mijn breiwerkje op lucifers. De lucifers zijn niet rond en het gaat heel stroef. Maar ik wilde dit proberen omdat tijdens de oorlog het op deze manier werd gedaan. Er was niets voorhanden.
Groetjes, Berthi

anneke zei

hoi Marcella,
leuk om te lezen! ik vind het heel erg dapper van je en knap dat je dat hebt doorgezet! ik weet niet of ik dat zou doen...
groetjes
fijn weekend

Juul zei

Hoi Marcella,
Fijn dat er weer een leuke handwerksite bij is!
Breien kan ook op saté prikkers.
Groetjes Juul.

Annette zei

Mijn vingers beginnen te kriebelen...ik heb ergens ook nog Pooh, Kanga en Roo liggen. Ik zal proberen er snel een foto van te maken.