maandag 6 juni 2022

kennen jullie die mop van de blogster die naar Warmond ging?

Best wel een inkoppertje hè? Inderdaad ze ging niet...Vandaag is er een ongetwijfeld leuke papiermarkt in Warmond en vanaf mijn nieuwe woonplek is dat goed bereikbaar. Papier is niet mijn hobby, maar een klein uitstapje zijwaarts kan geen kwaad vond ik. In plaats daarvan liep ik in een zacht voorjaarsbuitje naar de overkant en kocht een plant. Slaapkamergeluk op een stammetje: 

Nu waren de voorgaande dagen nogal vol. Sophie kwam even logeren en dat was reuze gezellig. Op eerste pinksterdag dus een lekker ontbijtje met warme chocoladebroodjes en koffie en jus d'orange en fruit en kwark en...en... Daarna met de bus naar Den Haag naar Marie Marché. Geen vriendin, die Marie, maar een gezellige markt in Franse sferen. Wij zouden daar de ouders van Sophie tegenkomen en  wij waren wat vroeg. We besloten even een kijkje te nemen op de antiekmarkt aan de Lange Voorhout. Sophie vond het leuk, struinen langs kramen vol antiek...ik zag een stapeltje mappen met  kleine antieke kledingfragmenten van de Miao uit China. Natuurlijk moest ik daar even in zoeken. Ik selecteerde een drietal mappen en ging afdingen op de prijs.  De handelaar ging niet erg in op mijn aanbod om de prijs met €5 te verlagen. Bij het afrekenen bleek hij niet terug te kunnen geven en ik kon het evenmin gepast betalen...Mijn opmerking dat dat dus een reden kon zijn om de prijs met €5 te verlagen deed 't 'm. Ik kreeg alsnog korting op de prijs. 


Twee oude kragen, voor mij een waardevolle bron aan steekjes en kleuren


en dit, zo fijntjes en zulke mooie patroontjes.  Ik denk dat dit op een mouw heeft gezeten.


nog een soortgelijk lapje

en nog een.... de stapel groeit


allemaal uit de zelfde gemeenschap en allemaal zo anders...


deze is nogal verschoten, maar aan de achterkant kun je de originele kleuren nog goed zien.

 en deze zijn weer heel anders, zo mooi die diversiteit!

Na de antiekmarkt liepen we naar Marie en vonden dochter en schoonzoon bij de koffietruck. Na een lekkere beker koffie hebben we met zijn vieren Marie bekeken, een erg leuk marktje met een niet onverdienstelijk zingende chansonnière, een als Fransman verklede meneer die zong en op een accordeon speelde en verder lekkere hapjes en leuke hebbedingetjes. Na de markt kregen we het plan om te gaan 'lunchen' bij een Japans restaurant. Het was overdadig en heel erg lekker....Sophie ging weer mee met haar ouders en ik ging naar huis....in de regen...

en toen ik vanmorgen uit het raam keek en de donkere lucht zag dacht ik....waarom ga ik niet gewoon lekker borduren en nagenieten, mijn lapjes bekijken en die plant kopen die ik zaterdag al gespot had maar niet mee kon nemen.  

En zo kwam het dat ik vanmorgen al vroeg aan mijn Engelse Sampler zat te borduren

en dat was bepaald geen straf :) 


4 opmerkingen:

Marlien zei

Wat een mooie aankopen.

Truus zei

Dat was niet erg dat deze blogster niet naar Warmond was geweest!
Dan zat ze de 2e Pinksterdag niet te genieten van haar geweldige aankopen van Chinese borduurwerkstukken en haar slaapkamergeluk op stam!
Nooit geweten dat deze ook op stam te koop zijn....
Je Engelse sampler wordt weer prachtig.
Veel borduurplezier, Truus uit Drenthe

Lida zei

Schitterend die lapjes en jouw borduurwerknlijkt mij ook prachtig, maar heb een beetje moeite om het zo te zien. Hopelijk komt dat nog een keer in het echt. Groetjes
Lida

Annelies zei

Heerlijk toch ? Mooie dingen heb je gekocht.