zaterdag 19 september 2020

Haken.....

 Het is maar een klein verhaaltje deze keer en je hebt er geen vingerhoed voor nodig. 


Ik doe mee aan een wekelijks haakpatroontje bij de dubbelzijdige haakrol, een Facebook groepje waar ik sinds een paar weken een uurtje haakplezier per week beleef. Het is maar een klein haakrolletje en het past nog precies in mijn bolletje DMC haakkatoen. 

Het laat zich ook mooi fotograferen in mijn supergrote vingerhoed, bedoeld voor een klein glaasje van het een of ander, om het haken nog wat meer uitdaging te geven...


Hier staat het naast mijn bakje met kindervingerhoedjes, die zijn er ook, bedoeld voor priegelvingertjes van een jaar of zes, zeven. De grotere vingerhoed is erg oud en vermoedelijk van brons. Het kleine rieten mandje kwam vandaag. Het is voor 1920 gemaakt, mooi ambachtelijk gevlochten en bedoeld als opbergertje voor een vingerhoed. Na weken zwerven in een doosje tussen het VK en Nederland kwam het vandaag dan eindelijk met de post. Mijn rolletje wacht ondertussen geduldig op het volgende patroontje.

5 opmerkingen:

Truus zei

Dat is idd een mini haakrolletje!
Heerlijk priegelen Marcella!😁
Goed weekend
groetjes, Truus uit Drenthe

quiltingmieke zei

piep wat leuk!! knuf

Maaike zei

Fijn dat het rieten mandje toch terecht is gekomen Marcella.

Ria, zei

Wat een schattig klein rolletje wordt dat. (ik houd van fijn werk) :) En ik heb mijn eigen 1e vingerhoedje ook nog.

MarianneP zei

Ik heb ook een doos vol haakproefjes, maar die zijn door mijn grootmoeder en misschien nog wel eerder gemaakt. Mag ik de titel van het faceboekgroepje van het haakrolletje vragen?