zaterdag 27 oktober 2018

en nog iets af in 2018

Alweer een berichtje over een lapje wat af is. Het kwam deze zomer klaar en ik vergat er iets over te posten. Gisteren vond ik tijd om de laatste aanwinsten te fotograferen voor Nuttig en fraai.
Dat is een heel gedoe omdat ik de foto's altijd eerst even wat kleiner maak, ik voeg mijn logootje toe en dan sla ik ze op in een apart mapje op datum. Mocht er weer eens een blogverhuizing komen, dan ben ik voorbereid :)
Ik maakte al eens eerder een Vierlande sampler en die zie je naast de nieuwe op deze foto. Het zijn inspirerende bollen op deze lappen en ik vind het leuk om ze onder mijn handen te zien groeien. De oude lap heeft veel minder motieven en de levensbomen ontbreken op deze lap. De nieuwe lap stond in de twee laatste nummers van Sampler & Antique Needlework quarterly, een tijdschrift wat helaas niet meer bestaat. Ik viel voor de prachtige motieven en de enorme dichtheid van het borduurwerk. Er kan bijna geen steekje meer tussen. Knap hoe dit destijds zonder computerprogramma's zo netjes opgevuld is.
In de close up zie je twee dezelfde motieven op beide lappen. 16 draads linnen tegenover plm 22 draads en dan valt er nog wat op: de fijnste lap heeft een unevenweave zodat de bollen net niet rond zijn. Precies zoals in de originele lap. Dat laatste heb ik niet uitgezocht, het was gewoon een mooie lap linnen die ik had liggen en gebruikte. Mooi vind ik het wel!
Ook hier ergens verstopt en heel subtiel een klein beetje kleur in het zwart.
en ook hier laat het spook van de opera zich even zien.
De lap is klaar als ook mijn initialen en het jaartal een plekje hebben gevonden, want eerlijk is eerlijk: mijn ontwerp is het niet en met de oude en nieuwe jaartallen bij elkaar is het voor ieder duidelijk dat deze lap geen 200 jaar oud is...

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Proficiat voor dit bijzondere werk.M.H.

Annelies zei

Wat een schitterende lap !

Anna Zont zei

OMG! Wonderful!

kaneeltje zei

Wat prachtig deze beide merklappen en de laatste op 22 draads,pffff!
Ik borduur nu ook aan een Vierlanden sampler op 18 draads, is een leesbril nodig en gaat niet zo snel maar ben blij dat ik het doe.
Heerlijk hè weer iets af!

piseth san zei

I love your posts and everything looks wonderful. I love your idea thanks for sharing.
หนังดราม่า

الرحمه للتنظيف zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
marcella zei

test

الرحمه للتنظيف zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
الرحمه للتنظيف zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.