zondag 29 april 2018

een beetje van mezelf en een beetje van anderen....

Voor vandaag heb ik een leuk inspiratieblogje bedacht....het regent hier en tussen de steekjes door wil een mens toch ook weleens wat schrijven - of lezen, in jullie geval.
Mijn inspiratie begon met een mandje met bloemen dat ik een tijdje geleden al eens borduurde met de bedoeling er 'iets' van te maken. Het mandje bleef liggen tot inspiratiemomentje twee. Dat kwam bij een van mijn borduurgroepjes waar een van de vriendinnen een leuk, nieuw gemaakt tasje liet zien wat gemaakt was naar een oud modelletje...en laat ik zo'n oud modelletje nu toevallig in mijn bescheiden collectie hebben....Onderweg naar huis bedacht ik me al hoe leuk het zou zijn om van het zwart geborduurde lapje wat al zo lang op mijn tafel lag ook zo'n nieuw- naar- oud tasje te maken. Een naadje was gauw gemaakt en daarna was het lapje groot genoeg voor tasje 3.
Het bovenste deel van het tasje is echt een tasje waar dingetjes in kunnen. Die gaan er tzt ook vast komen, de ideetjes zijn er al, de tijd nog niet....in het onderste deel zit heel handig een spelden- of naaldenboekje verborgen. Daar heb ik nu mijn speldenverzamelingetje opgespeld.
. Waar het idee van dit zwartwerk vandaan komt is ook meteen duidelijk. Bij de oude handwerkgereedschapjes kom je zo nu en dan kleine benen of ivoren speldenkussentjes en naaldenboekjes tegen met een 'circle and dots'motief, Madraswork. Dit tasje is overigens niet het eerste inspiratiemodelletje naar aanleiding van het oude tasje. Al eerder maakte ik er een in Richelieu met zo'n zelfde speldencompartimentje onderop. Op de foto zie je dat links, met in het midden het oude voorbeeldtasje.
Het madrasworktasje wat ik nu heb gemaakt is een zelf bedacht werkstukje wat past bij twee eerdere tasjes die ik maakte naar voorbeeld uit twee oude Sampler @ Antique Needlework Quarterly's, een tijdschrift dat helaas niet meer bestaat.
Nu heb ik een mooi setje van drie waar ik met heel veel plezier aan gewerkt heb.
Fijne zondag allemaal..

7 opmerkingen:

MarianneD zei

Wat mooi gemaakt allemaal!

LMMCRL zei

Prachtig!

Ineke zei

Heel erg mooi gemaakt, ben best een beetje benieuwd naar het patroon van het tasje. Even goed bestuderen ;-)

Guusje, zei

Het is een erg mooi setje.

Eva zei

Ooh, ziet er supergaaf uit! :)

Anoniem zei

Goedemiddag, graag zou ik uw even persoonlijk contact hebben over uw blog, kan dat? U kunt mij bereiken op karin.vingerhoets@kb.nl Ik zag geen contactmogelijkheid op het blog, vandaar dat ik het zo even probeer. Alvast bedankt!

sanpiseth40 zei

I love your posts and everything looks wonderful. I love your idea thanks for sharing.
หนังดราม่า