zondag 3 mei 2015

Nantes; de kleine Dingen

Na het vele werk voor Marken moesten wij er nodig even op uit. Het werd een reisje via Chartres naar Nantes, dan door naar Saint Malo en tenslotte een paar dagen in Valogne...een mooi tripje door Bretagne en Normandië. Laat ik beginnen met de kleine Dingen. Zondags voor wij vertrokken kwam Sophie met haar paps en mams. Ze had een klein koffertje mee waarvan ze de inhoud met veel aandacht op de tafel uitspreidde. Er kwam een stoffen popje uit, een boekje met handleiding voor het bijgeleverde patroon, een paar lapjes, garen, lintjes en een naald. Daarna ging Sophie tv kijken en oma mocht naaien. Dat doen oma's :) Voor zij vertrok was er een pruikje af, één schoentje van vilt en een jurkje. Voor wij vertrokken legde ik een tweede schoentje klaar en nog een jurkje voor als papa de post zou 'doen'. Met de belofte dat het zakje met lapjes en patroontjes mee op vakantie zou gaan begonnen wij aan de reis. Hierboven zie je de garderobe die vanmiddag opgehaald wordt; het popje mag mee om te passen. Bijzonder is het rode jurkje wat ik gisteren thuis nog even maakte. In Chartres zag ik in een van mijn favoriete kinderkledingwinkels een jurkje wat beslist mee moest....helaas, Sophie's maat zat er niet bij. Nantes dan, maar ook daar visten wij achter het net omdat precies díe maat er al tussenuit was. In Ste Malo reden wij met zo'n stadstreintje en zagen daar een derde filiaal van De Winkel. Deze keer hadden we geluk en het jurkje mocht mee. Vanwege de mooie frutseltjes en het borduurwerk besloot ik al snel dat daar ook een poppenexemplaartje van moest komen. Ik ben benieuwd hoe Sophie de beide jurkjes vindt :)
"Eigen' werk was er ook; bij de handwerkjes voor onderweg zat een klein merklappatroontje wat ik kreeg van een vriendin. Zij maakte het naar aanleiding van een oud merklapje, vermoedelijk een Shaker-merklapje, dat in de VS gespot was in een B&B. Een leuk werkje om in een hotelkamer te maken.
Met alle werkdruk van de Marker Pronkrol ben ik natuurlijk niet toegekomen aan de leuke extraatjes die Margreet voor de e-cursus maakte. Om met het kleine te beginnen....dit superleuke mini-speldenkussentje wat rond 5 december als 'schoen-presentje' werd verstuurd aan alle e-cursisten. Ik kocht er in Nantes een paar schoenen bij; voor iemand met wat kleinere voeten is het in Frankrijk nog prima kiezen ;). Mijn oude schaarhangertje heeft zijn beste tijd gehad en ik maakte hem op nieuw van een restje linnen wat ik over had van de pinkeep. Met de drie nieuwe schaartjes erbij is het een mooi aandenken aan Pour l'Amour du Fil. Het oude versleten exemplaartje mag in het zakje van 2015, mét de kaartjes van Pour l'Amour....
De schaartjes zijn replica's van oude schaartjes, deze heeft een zwaantje.
Het zijn ook de kleine dingen die je aan het lachen maken....dit hing op de kamerdeur in het hotel in St Malo; ik moet eerlijk bekennen dat hij er wel leuk uit zag, de man achter de receptie.
. Voor de bescheiden trouwpartijtjes was er dit kleine huisje in la Pernelle:
Deze Mairie was maar een paar uurtjes per week geopend. Voor de grotere dingen zul je nog even geduld moeten hebben. In Nantes bij Pour l'Amour du fil was weer veel moois te zien en ook op andere plekken al was dat laatste niet op handwerkgebied.

8 opmerkingen:

kaneeltje zei

Fijn om zo'n Oma te hebben, die je popje en jouw verwend. Leuk dat je pruikjes kan maken voor het popje !
En fijn dat het een leuke "reception clerck"was om op te warmen bij nood, haha.

Monica zei

Wat is dit weer een gezellig blogje om te lezen, en zo leuk al die frutsels en jurkjes die je voor Sophie maakt.
Leuk weer een paar exemplaren bij jouw schaartjesverzameling.

Jeanny zei

Schattige poppendingetjes en ook die andere mini maaksels en schaartjes zijn al zo leuk.

Annelies zei

Gezellig weer bij je te lezen en wat is Frankrijk toch een prachtig land.

Gerard zei

Nantes is dichterbij voor jou, dan voor mij! Maar het blijft een uitdaging om er eens heen te gaan. Wie weet in de toekomst?
Leuk om zulke kleertjes voor een popje te maken. Sofietje weet wel wat ze van haar oma mag verlangen!
Ja, daar zijn oma's voor!

marcella zei

Nantes voor mij dichterbij, Gerard??? voor mij is het plm 850 km...ik ben heel benieuwd hoe ver jij er dan vanaf zit.

Chris zei

Allemaal schattige mini-dingen in dit logje. Dat popje krijgt een prachtige garderobe, dat kan niet anders dan met zo'n oma!
Ik ben dol op die oude huisjes. Zóveel sfeer. Heerlijk dat je zo genoten hebt en dat je ook nog dat jurkje vond.

Anny zei

Tja, oma's zijn ook overal goed voor. Je hebt je danig geweerd zo op je vakantie. Wat ben je toch ijverig! Sophie was zeker wel blij met de poppenuitzet? Wat schattig!