zondag 12 april 2015

Een dag om mee te pronken

Vrijdag 10 april was er een speciale dag op Marken. Alles zat mee: het weer, het verkeer en zo verschenen Margreet en ik al rond tien uur op Marken. Eerst maar even gedag zeggen in het winkeltje van Ma Korving die als vanouds niet alleen Souvenirs, maar ook oude stukjes uit de Marker klederdracht verkoopt. Ma had mooi ingekocht voor de dag: Een plaatje wat er allemaal te zien was op deze tafel vol vernaaide linte, keelbandjes, boezelbanden. Alles wat in de e-cursus Doorborduren met Handwerk van Marken te zien was kon hier in het echt en oud worden bekeken en gekocht. Na een lekker kopje koffie en een kort gesprekje lieten we een winkel vol cursisten en andere klanten achter en gingen naar restaurant de Visscher aan de haven waar wij later het knopen van akertjes, het maken van stof door middel van festonsteekjes en het maken van tandjes zouden demonstreren. Tussen de bedrijven door zou dan de Marker Pronkrol ontrold worden. Ook bij de Visscher eerst een kopje koffie en eventjes bijpraten met de uitbater en daarna aan de slag om de tafel met de vele handwerkjes uit de beide cursussen op tentoon te stellen. Voor wie de cursussen goed bekeken had een feest der herkenning natuurlijk. Voor wie de werkstukjes wel kende was het - in het echt zien - soms ook een hele verrassing. Het was een drukke en ook bovendien ook zeer druk bezochte dag al hadden wij van het laatste niet echt weet. Binnen in het restaurant was het behalve op de Pronktijden niet zo heel druk, iedereen zat vanwege het mooie weer buiten op het terras. In sessies van bijna een half uur werd de rol helemaal uitgerold en werd er volop verteld over de diverse onderdelen. Met twee geplande sessies per uur was er tussendoor dus niet heel veel tijd om even iets te drinken of uit te puffen. Aan het eind van de dag hebben we nog 'een rondje' gemaakt langs de meest betrokkenen aan onze Marker e-cursistendag. Wij hoorden alleen maar enthousiaste verhalen en vele malen werd ons verteld dat we volgend jaar wéér van harte welkom zijn ;) Of dat er van gaat komen is zeer de vraag; de e-cursus is wat ons betreft klaar en wij richten ons voor het najaar op de Marker dagen in Heemskerk die exclusief voor de e-cursisten van beide Marken-cursussen worden gehouden. Wat er op die dagen gaat gebeuren lees je nu en later op de website van Needlesatwork. Instromen op de cursussen kan nog steeds, ook die info vind je op de site

12 opmerkingen:

MarianneP zei

Het was een dag met een gouden randje! We hebben genoten!

FLR zei

Prachtig materiaal en zo mooi geëtaleerd! Inderdaad een genot om naar te kijken,
gr. Francisca

Annelies zei

Wat zullen jullie hebben genoten !

Truus zei

Zo te lezen een dag om met plezier aan terug te denken.
De beide e-cursussen waren zeer goed verzorgd en duidelijk uitgelegd--dan heb je toch alleen maar enthousiaste mensen?
Jammer dat Heemskerk voor mij niet te doen is,maar voor jullie hele gezellige dagen.
groetjes,Truus uit Drenthe

Monica zei

Dit moet een heel bijzondere en mooie dag geweest zijn, om met al de schitterende werken te pronken. Leuk dat het zo'n succes is geweest.

Johanna Faber zei

Zit even mee te genieten wat een schitterend handwerk allemaal
Fijne week groetjes uit Zweden

Evelyne zei

Wat een prachtig handwerk!
Dat was een dag genieten voor jullie!

groetjes, Evelyne

marijna zei

Prachtige dag hebben jullie gehad.

Chris zei

Dat zal wel een heel intensieve dag geweest zijn. Had je nog stem over? Als ik het zo lees, denk ik dat je een heel voldaan gevoel over deze dag hebt. Het is natuurlijk best een hele organisatie.
Wat leuk dat jullie ook naar Heemskerk komen!

Renée zei

Ik heb genoten! Het was een heel inspirerende dag! Dankje wel.

Anny zei

Dat klinkt als een geweldige maar ook erg vermoeiende dag! Wat hebben jullie er weer een werk van gemaakt! En al die belangstelling. Geen wonder dat ze op Marken nog wel trek hebben in nog een cursus.

Gerard zei

Al was ik in Nederland, toch kon ik niet naar de Markerdag vanwege andere afspraken, die onmogelijk afgezegd konden worden. Het lijkt me een prachtige FEEST van de Markertechnieken, demonstraties en verkoop te zijn geweest! Gefeliciteerd met dat succes!