woensdag 25 maart 2015

voorproefjes

Het eind van de tweede e-cursus Marken is nu echt in zicht. Op 10 april willen we de serie lessen feestelijk afsluiten met een mooi dagje op......Marken natuurlijk! De laatste les is al even geleden op de virtuele mat van de cursisten geploft en zelf leg ik op dit moment de voorlopig laatste hand aan mijn Pronkrol,het lesvoorbeeld. Deze tweede e-cursus Marken met in de hoofdrol een Pronkrol bevatte 21 onderdeeltjes om de rol te maken. Daarnaast waren er 17 id-tjes variërend van etuitjes en tasjes tot gebreide mandjes met prachtige hengsels van vernaaide linten. Zelfs een Plombe ontbrak niet en deze laatste ga ik zelf zeker maken als het wat minder druk is met mijn gepronk. Verder waren er een enorme hoeveelheid patronen van vernaaide linten, replica merklapjes van Marken, stopwerk, sneewerk en witwerk, genoeg om jullie nog minstens een jaar of wat aan het werk te houden ;). Er kon ook van alles geleerd worden, behalve over de genoemde handwerktechnieken ook het een en ander over de klederdracht van Marken: over de bauwtjes, de dokies, de Flebs, de spreitjes....in totaal 16 onderwerpen die mooi geïllustreerd een aardig kijkje geven in de Marker klederdracht. Voorlopig richten Margreet en ik ons op de Marker-dag op 10 april. Alle cursisten en hun introducees zijn van harte welkom, het programma van de dag volgt nog, maar we kunnen alvast verklappen dat alle werkstukjes van de beide e-cursussen die dag te zien zullen zijn en de Pronkrol-in-de-maak zal een paar keer uitgerold worden. Verder is er een nieuwe tentoonstelling in het Marker museum en er kan van alles ingekocht worden om ook jouw Pronkrol tot een echt Marker exemplaar te maken. Ben je van plan om ons op Marken te ontmoeten stuur dan een emailtje naar Needlesatwork om je aan te melden. Vorig jaar kwamen er heel veel mensen naar de Marken-dag en het was fijn voor museum, restaurant en de winkeliers dat ze tijdig wat extra personeel konden inhuren. Tijdens de lente en zomermaanden kan iedereen lekker verder werken aan zijn of haar pronkrol. In het najaar starten we met de Marken-dagen in Heemskerk. Iedere derde zaterdag van de maand zijn de e-cursisten van harte welkom om vragen te stellen over de cursusonderdelen, om 'iets nieuws' te leren en om gezellig bij elkaar te komen en van elkaars vorderingen te genieten. Dit was vast een klein voorproefje van 'aan de Rol' , voor het grote werk moet je toch echt OP MARKEN zijn....tot dan!

9 opmerkingen:

Lies van der Burg zei

Prachtig Marcella, wat hebben jullie veel werk verzet en wat zullen wij er nog veel plezier aan beleven! Nogmaals hartelijk dank daarvoor!

Jeanny zei

Het ziet er schitterend uit.

Annelein zei

Wie had ooit gedacht dat het Marker werk zo populair zou worden??? Prachtige werkjes heb je gemaakt...

Truus zei

Het was elke keer een feestje als er weer een deel van de cursus binnenkwam.Dank je wel voor jouw aandeel hier in.
Helaas is Marken en Heemskerk te ver voor mij om te komen.Maar op jouw blog kan ik vast lezen hoe het die dag gegaan is.
Alvast een hele gezellige dag!
groetjes,Truus uit Drenthe

Phebe and Jane zei

Het is een feest om al het mooie handwerk van Marken te maken.
Dank je wel!
Groetjes,
Marian

Anny zei

Oh, wat mooi! Wat zul je een werk gehad hebben aan het samenstellen van de cursus! En: bij Irene vond ik een boekje met gehaakte popjes, waaronder een schattig Roodkapje. Moest direct aan Sophie denken. Misschien is de liefde allang over! Ze is tenslotte al 7! http://ireneinhetatelier.blogspot.nl

Gerard zei

Een nieuw juweeltje is jouw pronkrol geworden! Ik ben er nog niet aan begonnen, maar zal dat zeker gaan doen. Veel succes op de Markerdag, waar ik niet bij zal zijn!

Willy zei

Prachtig Marcella.
Veel plezier alvast tijdens de speciale dag op Marken.

Guusje, zei

Prachtig is het weer. De cursus was genieten. Ik ben druk bezig om er iets van te maken. Bedankt en volgende week veel plezier op Marken.