maandag 16 februari 2015

jarig

Sophie was jarig en gisteren kwam 'de Visite'. Dat gaat zo met twee werkende ouders. Ze was weer heel erg jarig, onze inmiddels zevenjarige. Er kwamen vriendinnetjes en neefjes en oma's en opa's en tantes en het was een drukke boel met veel cadeautjes en snoep. Sophie was er zo druk mee dat ze niet in de gaten had dat mijn zus al een tijdje met een cadeautje op schoot zat. of Sophie straks misschien even tijd had om iets uit te pakken vroeg haar tante en Sophie antwoordde heel netjes dat ze nu gelijk wel even tijd had en kwam er gezellig bij zitten op de bank. Daarna stoof ze weg om de nieuwe Spaanse stippenjurk met kantjes aan haar moeder te laten zien. Lief dat enthousiasme.... Van mij kreeg ze behalve een cadeautje ook een vlaggetje voor aan de vlaggetjesslinger die inmiddels lekker groeit. Omdat ze net leert lezen kreeg ze dit jaar een vlaggetje met tekst: een briefje van oma. Zoveel mogelijk 'haar' letters imiterend schreef ik een klein, driehoekig briefje op een bijpassend stofje. Op schoot bij haar mama las ze het hardop voor. Ze was er duidelijk heel blij mee en wist niet of ze het vlaggetje direct wilde ophangen of eerst aan de gasten wilde showen. Het werd het laatste. Hier en hier vind je de eerder gemaakte vlaggetjes. Ik denk dat het een heel lange traditie gaat worden, die vlaggetjes :)

13 opmerkingen:

Ine zei

Proficiat Sophie! En proficiat oma.
Die vlaggetjes, dat wordt ook een hele mooie en dierbare traditie.

Monica zei

Gefeliciteerd met Sophie! en wat de traditie van de vlaggetjes betreft: Ik hoop voor jullie dat dat nog hééél lang mag duren en dat jullie maar lang van elkaar mogen genieten..

Guusje, zei

Gefeliciteerd met Sophie. Een hele leeftijd 7 jaar en wat een geweldig leuk cadeau.

Annelies zei

Van harte met je kleindochter. Ik ben groot fan van je vlaggetjes. Ik weet nog dat je de eerste maakte. Ik vind dit zo bijzonder !

Martine zei

Gefeliciteerd, 7 jaar al weer. En wat een mooie nieuwe vlag .

Annette zei

En het blijft zo leuk zo'n vlag!

Ineke zei

Gefeliciteerd met de verjaardag van Sophie, Wat leuk, zo'n slinger voor de jarige!

Liefs, Ineke

Anoniem zei

Van harte gefeliciteerd Marcella met de verjaardag van Sophie! Groets, Carin.

Truus zei

Van harte gefeliciteerd Oma&Opa met Sophie haar verjaardag.
Een hele leuke traditie deze verjaardagsvlaggetjes en deze is wel heel bijzonder! Zelfs een cijfer ontbreekt niet.
gezellige avond
groetjes,Truus uit Drenthe

Balsemien zei

Nog van harte gefeliciteerd met Sophie! Wat een origineel en lief kadootje van Oma!

betty prins zei

nog van harte gefeliciteerd met Sophie's verjaardag, wat groeien ze toch snel...erg leuk je vlaggetje met brief, mooie herinnering voor later..

Chris zei

Enige traditie is dat, elk jaar een vlaggetje er bij! Dat wordt een bijzondere herinnering aan een bijzondere oma!

Gerard zei

Heerlijk als een kind nog zo dankbaar en enthousiast is. Koesteren en ervan genieten! Lang leve Sophie!! De vlaggetjes zijn een leuke, originele en unieke traditie!