Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zondag 23 september 2012

weer thuis

Gisteren zijn we thuisgekomen na twee heerlijke en zonnige weken in de Elzas
De eerste was komt inmiddels bijna uit de droger en de tweede kan er straks al in.
De auto is weer leeg, de koffers en tassen bijna uitgepakt; wat nog rest is het strijkgoed.
Jullie hebben vast al het een en ander aan mooie en/of bijzondere quilts van de inmiddels 18e Carrefour in Ste Marie aux Mines zien langskomen op de diverse weblogs.
Natuurlijk kwam ook ik thuis met verhalen, met prachtige foto´s en superfijne aankopen,maar daarover later meer. De foto's hierboven zijn gemaakt in en rond de Eglise de Chaines in Ste Marie aux Mines waar meestal de tentoonstelling rond de Amish en hun quilts is ingericht. Dit jaar stond in het teken van de wasmand.

13 opmerkingen:

betty prins zei

Jammer dat wij elkaar gemist hebben, Marcella. Wij zijn ook net weer terug uit het 'franse', met veel moois en heel veel foto's!

katrien zei

Leuk,ik ga volgend jaar terug.

Marianne zei

Wij waren al een weekje eerder terug na al die mooie indrukken.
Groetjes Marianne

Annelies zei

Welkom terug. Leuk dat je in Ste. Marie bent geweest.

Hester zei

Dankje voor de mooie foto's. Het was vast weer geweldig.

Balsemien zei

Oh wat een grappig logje. Bij de eerste foto dacht ik: Oh Marcelle heeft voor alle dagen een ander shirtje en wat heb je er veel in mooie kleuren!
En toen las ik dus dat het van de tentoonstelling was hahaha...
Fijn dat je zo genoten hebt en de aankopen, die zien we nog hè?

Chris zei

Oh, ik dacht dat jouw was daar prachtig hing, haha. Leuke foto's.
Ik ben ook bezig oude logjes terug te zetten, maar ik moet heel veel foto's uit oude mappen terug halen, want ik ben ze allemaal kwijt. En sommigen zitten ook niet meer in mijn mappen, jammer.
Fijn dat jullie het zo heerlijk gehad hebben Marijna. Nu het gewone leven weer hè. Groetjes van mij.

Noor zei

Welkom thuis Marcella,
ook ik dacht dat je de was buiten had gehangen ;-))
Mooie foto's!

marijke's crea zei

Wat leuk de Amish kleuren op deze manier op een rij te zien hangen!
Toch meer kleur als ik had gedacht.....
Fijne dag,
groetjes Marijke

Basje zei

Fijn weer wat van je te horen , de waslijn met de amish shirtjes is zo leuk en het koetsje,Je zult genoten hebben, de quilt sie je laat zien is ook al een super werkstuk Basje

Anny zei

Welkom thuis... was je al die kleurige jurkjes apart? Ben heel benieuwd naar jouw foto's van de tentoonstelling want overal zie ik weer nieuwe dingen.

Elma zei

Mijn eerste reactie was, om jaloers op te worden een prachtige collectie jurken, precies mijn kleuren. Maat???
Maar je hebt het wel naar je zijn gehad zoals ik lees.

Gerard zei

Leuk om weer iets te lezen over de quilt tentoonstelling van carrefour in St. Marie aux Mines. Er volgen vast nog meer foro's, vermoed ik.
Wij zijn naar Hever-castel, Kent, in Engeland geweest om daar een quilt show te bezoeken. Altijd fantastisch om te zien wat er gemaakt wordt!