vrijdag 1 januari 2021

Marcella blogt dóór....

 Toegegeven, bloggen is niet meer zo populair als het ooit was. Afgelopen jaar begon ik in oktober aan mijn 16e jaar Nuttig en fraai en om mij heen zie ik meer en meer dat bloggers er mee stoppen. Nu, aan het begin van het nieuwe jaar 2021,  heb ik besloten om gewoon nog een tijdje door te gaan. Al lang niet meer in de frequentie van 'toen' maar wat maakt dat uit? Ik merk achter de schermen wel dat ik nog steeds graag gelezen wordt, dat er inspiratie gevonden wordt en dat ook de oudere blogs nog steeds populair zijn...Voor velen een naslagwerkje dus en ook dat heeft mijn besluit beïnvloed.....op naar het onderwerp van dit eerste blogje in 2021...

Alweer een jaar of acht maak ik aan het eind van het jaar een klein zakje waarin ik in de loop van het nieuwe jaar allerlei handwerkgerelateerde dingetjes stop, die mooie kaart met een borduurtje van een handwerkvriendin, een aankoopnota van een handwerkgereedschapje op Ebay, een kaartje voor een handwerkbeurs; het vind allemaal een plekje in mijn zakje. 


Toen mij in 2016 gevraagd werd om een artikeltje te schrijven voor het tijdschrift van Merkwaardig zocht ik een pakkende naam voor mijn zakje en dat werd :"Trousse de mémoires" want met een Franse grandpère mag je best wel eens een woordje Frans in je handwerk gebruiken. Als je op de link klikt zie je alle eerder gemaakte Trousses. 

Omdat ik soms moeilijk afscheid kan nemen van het oude zakje (aan het eind van het jaar worden ze bij elkaar in een gorte doos opgeborgen) borduur ik soms voort op het oude zakje en maak een tweede in dezelfde stijl. Dit jaar koos ik nogmaals voor een borduurwerk met vakjes in halve kruissteekjes over één draadje. Voor de kleuren liet ik me inspireren door een afbeelding in een boek met kostuums van de Miao in China. Het is rok, een beetje patchworkerig van stijl,  met op een bijzondere manier gemaakte applicaties. De kleuren op de foto spraken me aan en ik begon met het borduren van de vakjes in blauwtinten.  Het patroon is een SAL van Historische Stickmuster die in de adventtijd gratis online stond.  Daarna probeerde ik zo'n applicatie uit. Nu ben ik nogal  'netjes' dus het was wel een kleine overwinning om een lapje uit te knippen en met minirafeltjes op te naaien net zoals in China...Het is overigens wel erg leuk om eens te proberen.

Een andere inspiratiebron was dit kleine antieke kraagje voor een baby. Prachtig van kleur en door de slijtage kun je ook goed bekijken hoe een en ander is opgebouwd. 


Ik zeg het zakje van 2020 tijdelijk vaarwel, het zit ondanks de Corona, vol met leuke herinneringen. 

Dit oude naaldenkokertje komt - via Ebay - ook uit China. Het is uit hoorn gesneden en ook daarvan heb ik het aankoopbonnetje  bewaard in mijn zakje van 2020.

Nieuwsgierig geworden naar mijn zelf gemaakte Chinese mini-garen boekje? hier zie je de binnenkant nogmaals...

Ik wens jullie allemaal een goed en gezond 2021 met veel plezier en mooie ontmoetingen!13 opmerkingen:

Lies zei

Prachtig....ik vind het echt zo knap dat je ieder jaar weer een ander zakje weet te maken! En dan al die leuke "dingetjes" erbij! Dank je wel voor het delen met ons.

Annelies zei

Fijn dat je doorgaat met bloggen. Ik twijfel soms, maar ga toch ook door.
Ik wens je een heel gelukkig en gezond 2021 !

Saskia Gijselhart zei

Jaaa! Een nieuw jaarzakje! Dat het maar heel vol mag raken. En natuurlijk blijf ik je blog lezen.

Renée zei

Fijn dat je doorgaat met bloggen, ik geniet van he verhalen. En nu weer een mooi tasje!

Marlien zei

Ik zeg hier niet vaak wat, maar volg je nog steeds via mijn blog.

Maaike zei

Fijn dat je doorgaat met bloggen Marcella, ik lees je blog al zo lang!

Renee zei

I enjoy reading your blog very much. Your embroidery is beautiful.

Truus zei

Weer een prachtig jaarzakje geworden Marcella!!!
Mooi zoals je dit elke keer maakt met allerlei technieken.
Fijn dat we toch kunnen blijven genieten van je uitleg van je handwerken en hoe je aan inspiratie komt.
Een gezellige dag!
groetjes, Truus uit Drenthe

Lida zei

Wat is dat toch een leuk idee om je herinneringen zo te bewaren en ook dit zakje is weer beeldschoon! Ik wen jou en je gezin een gied en gezond 2021 en veel nieuwe mooie herinneringen.
Groetjes
Lida

quiltingmieke zei

piep lekker blijven bloggen .. ik geniet er zo van knuf

Miriam zei

Fijn dat je doorgaat met bloggen! Jouw jaarzakjes geven natuurlijk een prachtig overzicht, maar ik gebruik ook mijn eigen blog regelmatig om iets terug te zoeken. Jij niet?

Anny zei

Wat maak je dat weer mooi! Zucht! Nog de beste wensen voor het nieuwe jaar. Misschien kunnen e elkaar wel weer op den duur zien. Daar kan ik echt niet op wachten. Ik ben eind vorig jaar op instagram gegaan. Eerst wilde ik dat niet. Me overleveren aande mensen van Facebook. Maar ik vond allelei bloggers terug en je hoeft natuurlijk niet zelf te posten of kunt het account prive houden om toch mensen te volgen. Er zit een knop op! Dus je hoeft er geen uren op te hangen! bevalt me goed.

kaneeltje zei

Ik lees liever blogs dan facebook, fijn dat je doorgaat!
En wat is je jaarzakje weer mooi geworden! En dat kanten kraagje....uit de familie?