woensdag 4 januari 2017

de G van Griep

Na een heerlijke eerste kerstdag werd ik de volgende ochtend wakker zonder stem....dat bleek niet het enige mankement aan mijn persoontje. Ondanks de griepprik bleek ik een - wesliswaar milde - maar toch vervelende griep te hebben opgedaan. Het zette een aantal projectjes op een laag pitje...de kerstkaartjes bedoeld voor 2016-2017 liggen nog op mijn bureautje en schuiven een jaartje op naar een volgende kerst. Ook mijn bewaarzakje voor de handwerk-souvenirs die ik in 2017 ga verzamelen kwam niet op tijd - oudjaarsavond - af. Geen enkel probleem. Ook zonder het zakje werd er traditioneel oliebolletjes gebakken met oudste kind en hadden mijn lief en ik een heerlijke avond met een fles bubbels en een heerlijke maaltijd. Tussen de middagslaapjes (echt nodig door al dat gehoest en geproest) kwam het zakje dan eindelijk klaar op de avond van 3 januari. Dat valt weer alles mee toch? Laat ik eerst beginnen, voor ik het zakje presenteer om jullie allen een Heel goed, gezond en mooi 2017 toe te wensen
Na mijn artikeltje in Merkwaardig moest ik natuurlijk wel met 'iets' bijzonders aankomen. Het jaarzakje, in het tijdschrift heel chique "Trousse de memoires" genoemd (letterlijk een etui of zakje met herinneringen) heeft natuurlijk door de publicatie van het bijzondere exemplaartje van vorig jaar met de jeugdfoto van mijn moeder er op wel wat extra uitstraling gekregen zo in glossy druk....Verder is het mijn 5e trousse op rij en ook dat mocht gevierd met een wat bewerkelijker patroontje... althans dat was de gedachte vóór de griep :)
Voor het 'Droste effect" nog even een laatste foto van het inmiddels bomvolle zakje van 2016, liggend op het Merkwaardige tijdschrift met daaronder nogmaald de foto en het merklapje.
Een deel van de inhoud zie je hier, met o.a. een kerstballetje uit een enorme serie die ik tijdens het wachten in het ziekenhuis bij elkaar haakte ( mijn lief mocht nog vlak voor de kerst zijn tweede staaroperatie). Een aantal van de balletjes gaf ik weg aan borduurvriendinnen als herinnering aan 'de dag' en zo kwam 'mijn' balletje met een labeltje waarop de datum en de gelegenheid zijn geschreven in het zakje.
Je haakt wat weg in verloren uurtjes :)
. Voor de zekerheid heb ik Trousse 2017 een beetje groter gemaakt dan de vorige exemplaartjes. Ik wil toch niet het risico lopen dat het dringen wordt met mijn "memoires" in het zakje....