maandag 30 november 2015

Rood maakt gelukkig......

Na al die stilte nu twee blogjes in een paar dagen tijd, het moet niet veel gekker worden.
Dit keer laat ik een merklap in wording zien waar ik al een tijdje met plezier aan werk. Het verhaal achter het lapje kun je hier lezen. Alhoewel de oorspronkelijke antieke lap in zachte pasteltintjes werd geborduurd, besloot ik om hem in roodtinten te maken. Niet in een kleur rood want vanwege het Marken project liggen er overal restjes garen op mijn werktafel en hoe spannend is het dan om gewoon maar een tintje rood te pakken zoals het uitkomt. Het linnen is net als de oorspronkelijke lap........ oud. Ook op het linnen zie je kleine kleurverschilletjes die door de tijd zijn ontstaan. Het gaat vast een super mooie lap worden in rood al zou ik ook de pastelversie heel graag willen maken.....;)

9 opmerkingen:

Marianne zei

Inderdaad verrassend al die gekleurde tinten in rood :-)

Jij hebt er tenminste al 2 geschreven nu... mijn laatste blogje is van maanden geleden...

Monica zei

Wow, Marcella wat is dit een mooie merklap, en leuk dat jij zo voor het vaderland weg je kleurtje rood pakt. Goed idee, zou ik ook eens moeten gaan doen. Vooral nu DMC nieuwe kleuren met een punt er achter heeft die altijd afwijkend zijn van waar je mee bezig bent.
Succes met dit leuke borduurwerk

Martine zei

Een scrappy merklap. Goed idee.

Jeanny zei

Dit patroonheb ik al jaaaaren (misschien meer dan 10) in huis. Ik ben ook twee keer begonnen in pasteltinten, maar de lap ligt er nog steeds met slechts een klein beginnetje. Ik denk dat als ik in rood zou gaan werken, er veel meer zin in zou hebben. Wie weet.......!

Lida zei

Wordt wel heel mooi en het is pure luxe als je kunt kiezen uit zoveel tinten rood en dan op oude stof! Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat! Groetjes
Lida

marcella zei

@ Martine, we zijn wel eens al te moeizaam bezig met kleurnummers en het juiste verfbad, ook foutjes haal ik tegenwoordig veel minder uit dan vroeger en dan pas ik gewoon waar mogelijk is aan. Het maakt de lap veel levendiger ;)

marcella zei

@Lida, pure luxe of juist een teken van 'armoede':) Het past wel in de traditie van Marken om te nemen wat voorhanden is

Evelyne zei

Wat een idee om verschillende kleuren rood te gebruiken voor je lap. Overigens prachtig linnen wat je gebruikt!
Ook ik los mijn foutjes vaak op door een aanpassing.
Succes met deze prachtlap, ben erg benieuwd naar het eindresultaat.

groetjes,
Evelyne

Anny zei

Oh, je hebt je blog weer ontdekt. Lief, lief, lief dat kleine lapje. Deze met de kronen wordt ook weer bijzonder.