zaterdag 25 oktober 2008

Drie mooie jaren

Mijn weblog bestaat vandaag op de kop af drie jaar. Reden om eindelijk eens dat logje te schrijven wat al zo lang in de pen zat. Ik heb het de afgelopen weken echt heel, heel druk gehad, was ook nog eens snipverkouden en had een enorme behoefte aan handwerken. Je snapt dat er dan niet heel veel tijd over blijft om te bloggen. Wij keerden uit Frankrijk terug met een erg kapotte auto. Een ongewenst treffen met een wijnboer die onverwacht en zonder kijken van baan wisselde met zijn tractor plus aanhanger. Schrikken en de blikschade was enorm. Eergisteren kregen we de auto pas terug en hij ziet er weer prachtig uit. Er waren nog meer perikelen, maar dit wordt een vrolijk log!

Ik begon drie jaar geleden dit weblog met een quilt die ik voor een tentoonstelling in het Westfries museum in Hoorn maakte, dit logje bedoel ik en het was mijn allereerste stukje voor nuttig en fraai. Ik had net op internet mijn quilt gespot en dat leek mij wel een aardig begin van mijn schrijverij.
Ik heb de quilt net nog even thuis gefotografeerd maar hij staat er net niet helemaal op. (ik stond nog wel op een stoeltje :(

Niet op onderstaand stoeltje want dat is net terug van de stoelenmatter. Mijn kindertjes zaten er op toen ze piepklein waren en nu is het voor Sophie. Nog even oefenen met zelf gaan zitten en dan heeft ze er vele jaren plezier van.

Het stoeltje is indertijd door mijn moeder beschilderd. ik heb nog meer gedaan de afgelopen weken behalve het stoeltje wegbrengen en ophalen: ik ben een flink eind opgeschoten met mijn witwerkgebeuren, ondertussen bedacht ik me dat ik een half zakdoekje af had voor haar en dus moest ik of razendsnel aan de slag of mijn plan laten varen. Het werd het eerste, natuurlijk ;)
Donderdag is mijn zakdoekje op de post gegaan. Ik ben zeer benieuwd naar de andere inzendingen dus binnenkort ga ik een dagje naar Delft om zakdoekjes te kijken.
Verder was er een dagje borduurgroep, de handwerkbeurs in de van Nelle fabriek in Rotterdam en vandaag een dagje Utrecht. De enige Utrechtse buit was een mooi geel lapje voor een quilt waar ik eerdaags aan wil beginnen. Op de handwerkbeurs kocht ik heel wat meer maar dat komt later wel eens.

Achter de schermen was ik ook nog druk met webloglezers-verzoeken en verzoekjes. Ik heb er een paar aangenomen en dat wordt leuk! Komend jaar is er weer regelmatig iets nuttigs of fraais te lezen.

Bij thuiskomst daarnet uit Utrecht lag er een envelop op de mat met een wel heel mooie postzegel. Een bericht van het museum van Naaldkunst met (o.a.) de mededeling dat het boek over Souvenirs doorgaat. Kijk en dat is natuurlijk plezierig nieuws!

31 Reacties

Geen opmerkingen: