zondag 1 mei 2016

cirkels en puntjes

Het handwerketuitje linksboven liet ik eerder in dit blogje zien. Het was love at first sight. Het stond in een tijdschrift waar ik destijds op geabonneerd was. Helaas bestaat het tijdschrift niet meer. Wat ik gelukkig nog wel op de valreep had besteld is de dvd met tien jaargangen van oudere nummers en laat daar nu net het zusje van mijn leuke handwerktasje in staan!
Op deze foto zie je mijn nieuwe aanwinst, een naaldenboekje met ruimte voor spelden in het achterste deel. Hierboven zie je dat er wat extra ruimte is gemaakt waar spelden een plekje in kunnen vinden. Voor de voorkant had ik een plaatje ivoor nodig wat ik op een onzichtbaar plekje uit de piano heb getrokken. Het plaatje ivoor heb ik een beetje gepolijst en daarna heb ik een kleine afbeelding erin gekrast en zwart gemaakt op de manier waarop Scrimshaw gemaakt wordt.
Binnenin het mapje is ruimte voor borduurnaalden nr 28 en 26, de door mij het meest gebruikte. Dat van die piano is natuurlijk niet waar, in de schuur lag nog een oud klavier wat ooit voor restauratie was bewaard en daar mocht ik van mijn lief ook wat van gebruiken. Vanmiddag maakte ik nog een speldenkussentje, een piepkleine en passend bij het seizoen....een strawberry emery. In plaats van met emery (carborundum) wat niet makkelijk te verkrijgen is vulde ik het aardbeitje met fijne staalwol. Zo blijven mijn speldjes lekker scherp!