Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zaterdag 11 februari 2012

Feest

Vier jaar is ze vandaag en het stralend middelpunt op haar eigen feestje. Drie oma's, oma Lies, de oma van haar mama is er ook bij en haar twee opa's. Er zijn wel kindertjes die minder opa's en oma's hebben. Een kamer vol ooms en tantes en vriendjes en vriendinnetjes en daar middenin Sophie die maandag echt 'naar de basisschool' gaat. Het Vlaggetje werd vooraf al heel erg gewenst en ze hoopte op Angelina Ballerina hoorde ik van haar mama.
Het is haar dag dus het vlaggetje kwam er.
Een roze balletmuis vol met glitters en pailletjes. Ze is er blij mee.
Het was een gezellig feest en Sophie een stralend zonnetje.

Nu zijn we weer thuis en straks ga ik nog even verder met Blanche de Valck. Ik heb alle randen inmiddels gezoomd en twee randen zijn al bijna helemaal klaar. De derde rand is in de maak en voor de laatste zal ik de oude Blanche nog even goed moeten bekijken.

Fijn weekend allemaal