woensdag 31 december 2008

De laatste draadjes

Het is inmiddels een traditie geworden hier op mijn weblog en vandaag schrijf ik, voor het vierde jaar op rij, een oudejaarslog waarin ik alle handwerkjes van het jaar nogmaals de revue laat passeren.

Zo begon mijn jaar tamelijk nuttig met een stukje breiwerk aan mijn breirol. Braver kan het bijna niet maar omdat het armpje niet helemaal meezat is het daar ook bij gebleven.

Ik zie nu pas dat de breirol, die ik toch echt linksboven in beeld had gelegd door het schuin nemen van de foto van het beeld is verdwenen. Alsof het zo moest zijn ;)
Andere nuttige werkjes waren toevoegingen aan een andere rol, namelijk aan mijn Souvenir de ma Jeunesse: ik maakte dit jaar een randjeslap met randjes uit Marken, een kleurig Hongaars hart ( vrij naar aanleiding van de Stitch in Hongarije), ik maakte een stoplapje in breisteken nadat ik op een heel oud lapje van een vriendin ook deze mogelijkheid van stoppen ontdekte. Daarna vond ik een beeld van een vlinderpatroontje bij dezelfde vriendin, ooit gemaakt door een lerares nuttige en fraaie handwerken en tegelijkertijd kwam Dijntje met haar Vlinderproject. Ik maakte daarvoor het kleine vlinder-lapje midden boven in Richelieu. Binnenkort vertrekt dit lapje naar een tentoonstelling, maar daar kom ik later nog op terug.

Met wat handige tips van Margreet Beemsterboer zette ik mijn drie kleine rode replica schoollapjes in een grotere lap. Om vervolgens erg nuttig een heel fijn nadenlapje te maken op batist. Daarna vond ik het tijd voor een kloeke Nuttige Lap met naadinzetjes en trensjes e.d. Uiteindelijk kwamen er nog wat kleine werkjes voor mijn souvenir bij zoals het gehaakte hartje, mijn proefje tule-borduren en een klein lintkant-werkje. Deze laatste drie moeten nog in in lapje gezet worden om ze te kunnen gebruiken in de rol.

In Februari diende Sophietje zich aan en maakte ik voor haar deze geboorte-quilt:

gevolgd door kleine lakentjes en piepkleine shirtjes en broekjes.

Ter afwisseling maakte ik ook nog wat kleine dingetjes zoals een geurzakje in Marokkaans borduurwerk en een heleboel kleine zakjes uit Japan. Ik liet mijn naaldenboekjes en speldenkussentjes zien en begon samen met Corrie een maandelijks speldenkussenrondje. Zij was daar trouwer in dan ik want ik liet nogal eens verstek gaan. Ook smokkelden we soms door een ander voorwerpje als speldenkussen te presenteren. Zo kon het gebeuren dat ook petit Père Noel spelden in zijn billetjes kreeg.

Grote lappen werden afgemaakt:

en andere begonnen en daarna afgemaakt:

en toen moest ik met de billen bloot want yvonnep stond er op dat ik bewijzen zou leveren voor mijn euro-grote gaten Al bleken het gaten van twintig cent, het is toch een lief lapje geworden!

Voor mijn lief werd ook gezorgd want behalve een lekkere maaltijd ‘s avonds maakte ik ook een Portugees liefdeszakdoekje voor hem (mijn idee) en een Lone-star-quilt (zijn idee)

En dan zijn we toe aan de laatste draadjes van het jaar: ik kijk heel tevreden terug op 2008, er zijn wat dingetjes uit het verleden af gekomen en er is van dit jaar niets blijven liggen.

mijn laatste handwerkjes van dit jaar waren de vogeltjes van de Stitch-in Duitsland en twee akertjes die ik voor "mijn" 17e eeuwse schout maakte. Hij benaderde mij een poosje geleden met de vraag of ik voor hem akertjes wilde knopen. Schout, ze komen eraan!

En zo eindigt mijn handwerkoverzicht 2008. Ik kijk heel tevreden terug op 2008, zowel privé als in blog-leven.

Ik wil jullie bedanken voor al jullie fijne, bemoedigende en gezellige reacties, jullie vriendschap- ook in het echte leven en jullie nuttige en fraaie bijdragen zowel voor als achter "de schermen".

Een heel fijne oudjaarsavond gewenst en voor allen

een gezond, mooi, en "rijk" 2009

35 Reacties

maandag 29 december 2008

Meer zakdoekjes

Een paar weken geleden schreef ik een logje over zakdoekjes. Naar aanleiding van een mailtje van een van mijn souvenirgroep vriendinnen of ik de aankondiging van Hankies4all al had gezien dook ik toen in mijn dozen met handwerkjes. Ik had meer zakdoekjes dan ik dacht, ik bleek een soort stille verzamelaar te zijn die nog zonder doel zo hier en daar een zakdoekje "scoorde", gewoon voor de heb en die inmiddels op die manier aardig wat bij elkaar had gesprokkeld. Toen liet ik dit zien, maar er was meer...

Zo heb ik ook een aantal bedrukte zakdoekjes waaronder deze:

Een herdruk van een eind 19e eeuws zakdoekje uit Moskou. Het zakdoekje is in Mulhouse (Frankrijk) herdrukt voor het Musée de l’impression sur etoffes. Op het zakdoekje staan behalve tafereeltjes van spelende kinderen ook de tafels van vermenigvuldiging.

Een ander soort bedrukte zakdoekjes zijn de gelegenheidszakdoekjes zoals deze:

Uit hetzelfde museum, een zakdoekje gedrukt in 2006 ter gelegenheid van de tiende verjaardag van de vereniging van vrienden van het museum.

Een ietsiepietsie ouder, namelijk uit het jaar 2002 is dit herinneringszakdoekje:

Het zakdoekje werd uitgegeven door Libris ter gelegenheid van de landelijke gedichtendag op 31 januari dat jaar. Er staat een lief gedichtje op over het toen aanstaande huwelijk van prins Willem Alexander en zijn Maxima.

Zelf zakdoekjes maken deed ik ook – op heel bescheiden schaal. Voor mijn souvenir maakte ik deze twee kleine zakdoekfragmentjes op ragfijne batist

met het hele alfabet erbij zodat het monogram bijvoorbeeld in dit kleine ovaaltje geborduurd kan worden:

Weggeven deed ik ze ook. Zo doneerde ik o.a. een prachtig zakdoekje uit WO 1 aan iemand die textiel uit de periode 1914-1918 verzamelt. Ik denk dat mijn zakdoekje daar beter op z’n plaats is.

Maar hoeveel ik er ook weggaf, ik kreeg er ook nieuwe bij: deze kerst bijvoorbeeld kwam dit tweetal samen met een paar zusjes in een envelop door de brievenbus:

En ook de "gewone" zakdoekjes kwamen hier en daar mee met de kerstpost. Die kan ik dan mooi zelf met een klein borduurwerkje of monogram verfraaien.

meer nieuws over zakdoekjes in het komende jaar.

10 Reacties

woensdag 24 december 2008

Bijna Kerst

Nog even en het is kerstmis. Vandaag heb ik al een heleboel "laatste dingetjes" geregeld en er zijn hier en daar nog wat losse eindjes maar vanavond ga ik lekker genieten.
Genieten van ons huis dat heerlijk naar kerstgroen ruikt, de glans van de lichtjes in de boom en van de kaarsjes en ook van een mooi kerstconcert. Ik stel me voor dat ik een handwerkje erbij neem en heerlijk in alle rust -glaasje erbij- vooraf ga genieten van de drukte van morgen.

Morgen zijn we gezellig met de familie bij elkaar en gaan dan lang aan tafel, we hebben een goed gesprek, koken samen, maken plezier en genieten van ons kleine Sophietje dat voor het eerst de kerst mee viert.
Omdat er ook logees zijn ben ik er de komende dagen even tussen uit. Daarna meld ik me weer om het oude jaar uit te luiden en het nieuwe jaar te verwelkomen. tot dan!

Ik wens alle lezers warme en feestelijke kerstdagen toe

Maak er samen een gezellig en mooi feest van

21 Reacties

dinsdag 23 december 2008

Gestopt

Een paar dagen geleden reageerde Margot Ex hier op een stoplapje wat ik bijna anderhalf jaar geleden hier ingelijst liet zien. Margot schreef: "ik ben onder de indruk van je stoplap! Wat leuk dat er tegenwoordig nog gestopt wordt".
Erg leuk om te merken dat ook je oude logs nog gelezen worden en met de stoplap ben ik zelf ook erg blij, nog steeds. Ik ging daarna op tegenbezoek en tot mijn verrassing had Margot zelf ook een stoplap op haar website. Een juweeltje!
Kom, dan gaan we even bij haar kijken.
Margot vertelt over de achterkant van de stopjes die pas na het stoppen werden weggeknipt. Ik heb dat ook zo gedaan, niet in de fraaie stoplap die ingelijst is maar in de nuttige stoplap die ik voor mijn souvenir maakte.

Hier zie je het hele lapje, ik liet het eerder al zien en het weggeknipte stopje is het tweede stopje in de derde rij

en zo ziet de achterkant van het stopje eruit:

Bij lange na niet zo’n prachtig stopje als die in de lap van Juliane Jensen maar om eventjes te oefenen was het een nuttig experiment.

Verder maakte ik ook stopjes bedoeld voor breiwerk en gebruikte als ondergrond een lapje linnen. Het stoppen ging op de manier zoals bij breiwerk gebruikelijk is, over gespannen draden.

Ik ben nog lang niet gestopt met mijn stopwerk: ik wil nog een stop met een snede erin proberen. Ook daar hadden de aardige juffen vroeger een maniertje voor om dat een beetje makkelijker te maken en ook een echte hoekstop wil ik nog eens proberen.
Volgend voorjaar willen we met onze borduurgroep ook een stoplapje gaan maken, mijn patroon daarvoor ligt al een tijdje klaar.

Margot, dank je wel voor je leuke reactie op mijn log, het heeft in ieder geval stof over stoppen opgeleverd.

7 Reacties

donderdag 18 december 2008

Feestbee

Ik ben ze al her en der op de web-logs tegengekomen: de extra feestelijke laatste bee’s van het jaar. Kennelijk zijn wij niet de enigen die op dat idee zijn gekomen.
Wij "doen" het al jaren, onze Sinterkerst bee. Ergens tussen Sinterklaas en Kerst komen we bij elkaar met cadeautjes. Grote en kleine, vaak prachtig verpakt en na wat lekkers en een kopje koffie gaan we dobbelen. Wij weten nooit van te voren voor wie het door ons zelfgemaakte presentje bedoeld is en dat maakt het juist zo leuk. Ieder jaar weer zijn bepaalde pakjes favoriet en laat iedereen zijn oog juist daar op vallen, maar de kookwekker is onverbiddelijk: als die rinkelt is het pakje wat op dat moment voor je ligt voor jou!

We kijken nog even de kring rond of niemand zijn eigen cadeautje voor zich heeft en daarna dobbelen we weer verder, gezellig met een glaasje wijn en een snackje erbij, wie zes gooit mag namelijk uitpakken...!
Traditioneel wordt door mij het Sinterkerstverhaal voorgelezen wat T, die al drie jaar op rij juist dan niet in Nederland is mij per e-mail opstuurt. T. weet altijd fantastisch leuk te vertellen van haar belevenissen in het land waar ze voor een aantal jaren haar intrek heeft genomen.

Voor wie er niet bij was laat ik de cadeautjes in uitgepakte staat zien:

Vanmiddag heb ik weer een kerst bee, ditmaal niet met cadeautjes maar wel met lekkere taart en andere baksels en een winkel. Dat wordt weer vier keer langs een prachtig patroon lopen en overleggen met mezelf, want Kunst en Vliegwerk komt! Ik heb natuurlijk niets nodig maar of ik mijn portemonnee in mijn tas kan houden?

24 Reacties

dinsdag 16 december 2008

Zo'n maagdelijk lapje

Een tijdje geleden was ik op de handwerkbeurs in Rotterdam in de oude van Nelle fabriek. Het was gezellig druk, "we" waren er met de hele groep en splitsten in kleinere clubjes om inkopen te doen en de quilts te bewonderen. Af en toe kwamen we elkaar tegen bij het een of andere kraampje of bij het buffet en lieten onze aankoopjes zien of attendeerden de anderen op bijzonderheden die echt niet gemist konden worden. Tijdens mijn tocht kwam ik verschillende malen langs de kraam van Tammy van Stelt. Er hing daar een prachtig merklapje wat mijn belangstelling trok. Het was een oud Fries lapje uit 1793 en het was prachtig ingelijst. Er naast hing een replica van het lapje en daar verkocht Tammy pakketjes van.

Nu heb ik thuis een dikke map vol met de mooiste patronen die ik allemaal wil gaan borduren dus nog maar weer eens een patroon thuis op de stapel leggen was eigenlijk helemaal niet de bedoeling. Bij het patroon hoorde ook een lap linnen en de benodigde strengetjes DMC. Ook die had ik vooral niet nodig maar de kleuren waren zo mooi!
Toch bleef ik langskomen om nog eens en nog eens naar dat prachtige lapje te kijken. Tammy begon me allerlei details van het oude lapje te vertellen, ze deed dat heel inspirerend en leuk.

Jullie raden het al: uiteindelijk heb ik het patroontje met het pakketje gekocht en deze week heb ik het uitgepakt en het lapje omgezoomd.

Het linnen is heel anders dan waar ik normaal op borduur, dit is 14 draads Bistro linnen van Libeco-lagae. Iets grover dan ik gewend ben maar ook iets vaster geweven. Het ruikt ook zo heerlijk naar linnen. Ook heb ik de strengetjes garen op een kaartje gewikkeld, de kleuren zijn zo mooi en ik heb de kleurcodes erop geschreven. Ik kan aan de slag, heerlijk! Wat kan een mens gelukkig zijn met een fijn lapje en mooie garens.

Mijn laatste borduurwerk is inmiddels af en ligt bij de "lijstenboer"; zaterdag mag ik het afhalen en ook aan mijn witwerklap is deze week de laatste hand gelegd. Het is dus tijd voor iets nieuws en waar kan ik dan beter aan beginnen dan aan dit lapje?

22 Reacties

zondag 14 december 2008

Arm, maar gelukkig

Gisteren was ik er weer, bij de Stitch-in georganiseerd door Needles4all, dit keer met het onderwerp Duitsland. We hebben inmiddels een vast groepje handwerkers verzameld maar er waren ook weer nieuwe gezichten om kennis mee te maken, zelfs iemand uit Roermond wat toch een heel eind rijden is.
Het was gezellig druk.
Zoals ik al eerder schreef is het ochtendprogramma van deze dag bedoeld voor het stellen van vragen over je handwerk. Vooraf mag je die vragen al per e-mail stellen zodat Margreet zich kan voorbereiden. Dat doet ze op een bijzonder prettige manier.

Zelf had ik wat vraagjes over het gehaakte hartje en het lintjes kant motiefje dat ik op een of andere manier in mijn souvenir moet verwerken. Ook wilde ik weten hoe ik de tule doorstop-randjes vast kan naaien tegen de andere lapjes. Natuurlijk had Margreet voor alles een fraaie oplossing of een nuttig advies en hiermee kan ik zeker verder. Ze bracht een prachtig antiek lapje mee met tule inzet werk en had er voor mij een kopietje op papier van gemaakt. Ik vind het altijd heerlijk om met zo´n prachtig stukje in handen te mogen zitten en de steekjes van heel dichtbij te kunnen zien en dat mag gelukkig ook van Margreet.
Mijn witwerklap heb ik ter inspectie aangeboden maar er was niets op aan te merken vond Margreet.
Wel kreeg ik een tip voor een van de Hedebo technieken uit mijn lap. Nuttig, want ik ga zeker verder met deze techniek.
Ondertussen kwam er uit de andere tassen ook een flinke berg prachtig handwerk. Een schitterende lap met verschillende technieken goudborduurwerk, zo mooi en zo fijn en regelmatig gewerkt, klasse!
Er kwam een vraag over akertjes dus keek ik nog even mee want Margreet had ook daarvoor weer nieuwe tips. Iemand vroeg hoe je een rolzoompje moet maken en Margreet deed het voor de hele groep voor.
Er kwam met een stoplapje in wording en floep daar kwam nog even een tip om een ander garen te proberen. Dat ga ik in een volgend stoplapje zeker proberen.

Er kwam een vraag over een Markens bauwtje van iemand die een lap met motieven en randjes uit Marken aan het borduren is en daar kregen we een klein ”lesje" in klederdracht. Margreet had een klein Markens lapje in wording van haar zelf meegenomen ter illustratie en dat zag er heel fijntjes en prachtig uit. Ik zag dat iedereen dat prachtige lapje even in handen nam om het goed te kunnen bekijken.
Margreet bracht ook nog een doos met kleine lapjes mee, ideaal voor als je een souvenir maakt. Zo´n enorme hoeveelheid verschillende materialen vind je niet zomaar in een winkel en het is meestal niet mogelijk om kleinere stukjes te kopen. We hebben dus met z´n allen flink geshopt uit De Doos.

Na een heerlijk erwtensoepje was het tijd voor het middagwerkje. We kregen een mooie hand-out met een prachtig materiaal pakketje en konden na een kleine uitleg aan de slag. We borduurden met DMC wol en Margreet had voor de gelegenheid de winkel leeg gekocht geloof ik. Nadat we een tijdje aan ons vogeltje hadden gewerkt hebben we allemaal nog een voorraadje van die prachtige DMC gekocht. Je weet tenslotte maar nooit of en wanneer je dat nodig gaat hebben. Ik had zelf ook nog een paar strengetjes in huis dus dit is mijn huidige voorraad

En dan was er nog de hankies4all club waar ik in het vorige logje over schreef. Ik had me nog niet opgegeven want ik dacht zo dat Margreet daar wel e.e.a. over zou vertellen. Natuurlijk was haar verhaal overtuigend genoeg om ons op te geven.

Na al deze aankoopjes was mijn portemonnee wel een stukje lichter. Na thuiskomst ben ik de rest van de middag en avond bezig geweest met het doorborduren op mijn vogeltje en het opschrijven van al die kleine nuttige tipjes en truukjes. Ik moet er altijd wel om lachen hoeveel er van al die indukken in de loop der uren naar boven komt borrelen in mijn hoofd. Ik houd er mee op met die hier op te noemen, straks moet ik nog dubbel betalen bij de volgende Stitch In ;)

Het was weer een RIJK dagje uit!

kijk voor eerdere logjes over de stitch in´s onder workshops in de kolom rechts

17 Reacties

maandag 8 december 2008

Zakdoekjes en andere verhalen

Achter de schermen gaat er ook van alles rond wat betreft mijn weblog. Zo ontving ik van souvenir-vriendin A een mailtje met daarin o.a. een opmerking over zakdoekjes. Nu kijk ik wel vaak bij needles4all maar niet dagelijks natuurlijk. A had het nieuws al wel gezien en mailde het door aan mij.

Needles4all, het "lesgebeuren" dat vroeger bij het NCH behoorde en wat al weer enige tijd prima geleid wordt door Ineke Siewertsen is met een nieuw initiatief gekomen: Hankies4all, een club voor zakdoekjes liefhebbers die liefde hebben voor de vaak mooie en fijne handwerktechnieken die in de oude (en nieuwere) zakdoekjes gebruikt zijn. Ineke kan beter uitleggen dan ik wat de plannen zijn met de Hankies club dus neem vooral een kijkje bij Needles4all.

Al nadenkend over zakdoekjes – en geloof me, dat onderwerp is op het moment bijzonder actueel voor mevrouw Nuttig en Fraai ;) - bedacht ik me wat ik zelf allemaal zo her en der in mijn doosjes had liggen.
Het bleek nog aardig wat te zijn:

wat dacht je van dit prachtige trio: mooie kantjes, fijn borduurwerk en alle drie zo anders,
of deze:

het open naaiwerk van het zakdoekje rechts heb ik net op veel grover linnen op mijn witwerklap uitgeprobeerd, maar zo fijn kan het dus ook!
en dan dit:

griezelig fijntjes geborduurd op ragfijn linnen batist, de stof zo fijn en dun dat er hier en daar kleine slijtplekjes in het linnen zijn. Een beauty vind ik.
en dan vond ik nog deze:

ik heb net ontdekt dat dit "Broderie Suisse" heet, Zwitsers borduurwerk en je vraagt je af wie de dame was die ooit dit zakdoekje kreeg of maakte.

Soms vind ik op een vlooienmarkt of in een brocante winkeltje zo’n handwerkpareltje en het maakt mijn dag goed als ik zoiets moois voor niet al te veel kan kopen. Een andere bron voor mijn groeiende zakdoekjes verzameling is Basje. Regelmatig komt er uit haar tas zo’n prachtig handwerkje tevoorschijn als we weer met de borduurgroep bij elkaar zijn: "hier, voor jou" zegt ze dan en schuift me vervolgens de schat toe.
Basje, ik koester je snuitlapjes met veel liefde!

Vorige week had Basje geen zakdoekje in haar tas maar een prachtige sitsen quilt:

De quilt is gemaakt van "restjes" stof van den Haan en Wagemakers (noem dat maar restjes ;) Basje maakte hem eerder dit jaar. Daarna is de quilt naar Quilt und Co in Krefeld gegaan en daar is hij schitterend machinaal gequilt. Op de website van de Haagsche Bee waarvan ik ook de bovenstaande foto geleend heb kun je nog een foto zien met de naam van de kleindochter die de quilt binnenkort in ontvangst mag nemen. Ook kun je daar een detail van het prachtige quiltwerk bewonderen.

Over zakdoekjes ben ik nog lang niet uitgepraat dus daar komt snel een vervolg op, tot dan!

23 Reacties

vrijdag 5 december 2008

De groeten van SoPietje

Vandaag wordt in Nederland door heel veel mensen Sinterklaas gevierd. De scholen worden bevolkt door hordes opgewonden kindertjes waarvan sommigen al dagen lang niet slapen omdat het allemaal zo spannend is. Elke school claimt vandaag natuurlijk dat zij De Echte Sint Nicolaas op bezoek hebben en dat al die andere scholen slechts te doen hebben met een hulpsint. De meesters en juffen, hoezeer ook zij genieten van het feest, zijn blij als het maandag weer allemaal achter de rug is.

Ook voor niet-schoolgaand Nederland is het vandaag nog een drukke dag. Er moeten misschien nog laatste cadeautjes gekocht worden en hier en daar wordt een gedicht of surprise nog een beetje bijgewerkt.

De aller-allerkleinste mensjes ontgaat deze opgewonden spanning nog een beetje. Voor hen is alles nieuw en dus bekijken ze de goedheiligman en zijn pieten met dezelfde interesse als ze de groenteboer aanschouwen.

Sophie is nu bijna 10 maanden oud en heeft al twee Sinterklaasfeesten meegemaakt. Eerst eentje bij papa op het werk en daarna bij mama die de Sint zelf had ingehuurd, dat hoort namelijk bij haar werk ;)
Vandaag viert Sophie haar derde Klaasfeest met de baby vriendjes en vriendinnetjes op haar "school".
Ik kan me er iets bij voorstellen. Wij mochten twee weken geleden een ochtendje daar zijn op de opa- en omadag en de juffen en vriendjes kennen wij ook van de "klassenfoto".

Sophie heeft daarom vandaag geen tijd maar ze doet jullie de hartelijke groeten

Sophietjes mama heeft het ook druk. Naast haar gewone baan en het huishouden vindt ze ook nog tijd om op bestelling kleine kleertjes te "pimpen" .
Mijn favoriet zijn de pyamaatjes voor de tweeling Amber en Sanne:

maar misschien willen jullie zelf even kijken?
Hier is de link

20 Reacties

woensdag 3 december 2008

Smokkelmaand

Nu Corrie over de brug is gekomen met haar decembersmokkelkerstboom-speldenkussentorentje bombardeer ik december maar officieel tot Smokkelmaand.
Het woord Sprokkelmaand was al in bezit genomen door de maand februari maar smokkelmaand was nog over en dat klinkt tenslotte ook prima.

Corrie dus heeft vre-se-lijk gesmokkeld met haar speldenkussen voor de maand december. Het ding is evengoed prachtig en fraai en vooral zeer nuttig bruikbaar als speldenkussen maar ze zegt het nu eenmaal zelf zo. * en wie ben ik om haar dan tegen te spreken?
Ik dacht dus eigenlijk voor de tweede maand op rij met lege handen te zitten. Tot ik Corrie’s logje las.

Had ik niet net de dag ervoor een piepklein werkje onder handen genomen, zo’n lekker snoeperig tussendoortje, zo’n -eventjes een uurtje of twee weg van De Grote Witte Lap- werkje ?

Kijk hier is ie, mon petit Père Noel, een cadeautje aan mezelf in Straatsburg, afgelopen zomer.

Nou, hier kunnen dus best zo hier en daar wat spelden in gestoken worden en dan is het zomaar opeens een Speldenkussentje geworden. Maar let op, ik schreef "het kan", want ik ga petit Père natuurlijk niet echt in zijn derrière prikken.

En zo is voor mij ook de december-eer weer gered en heb ik nu tot januari de tijd om de enorme stapel prachtige patroontjes die ik al heb verzameld eens daadwerkelijk uit te gaan voeren.

Ook omdat het december is: mijn adventsquilt mocht weer hangen. Iedere dag doen mijn lief of ik een luikje open en laten ons verrassen door het borduurtje erachter.
Zo ontdekten wij maandag dit:

en gisteren waren wij blij verrast dit ballen trio aan te treffen:

en Père Noel? die hangt voorlopig, in afwachting van De Boom in het midden van de quilt, aan een speldje, dat wel ;)

nieuwsgierig naar de hele quilt? klik hier

22 Reacties